Zelf organiseren

Zelf organiseren

Ruimte nodig?

Onder moeders vleugels weg, de wijde wereld lonkt. Maar af en toe had die garage of grote eettafel toch van pas gekomen. Blijf kalm! Er zijn genoeg zalen in het Antwerpse waar je je activiteiten kunt laten botvieren. Heb je een ruimte nodig hebt voor het organiseren van een vergadering, feestje, filmavond of workshop? Huur dan bij STAN in ons huis GATE15 de vergaderzaal Meet & Greet of TAKEOFF. Gratis of voor een studentvriendelijk prijsje!

Zijn de zalen in GATE15 bezet of zoek je toch een andere plek voor je evenement? Neem dan eens een kijkje bij Zaalzoeker. Zaalzoeker bundelt meer dan 1000 zalen in alle districten. Ze zijn geschikt voor verschillende activiteiten.

Huur een van onze zalen in GATE15

VEELGESTELDE VRAGEN

Een evenement organiseren vraagt soms ook wat administratieve rompslomp. Wij sturen je graag in de goede richting. Organiseer je een evenement op de openbare weg? Dien dan een aanvraag in bij het digitale evenementenloket van Stad Antwerpen.

Evenement organiseren met je studentenclub? Check of jouw studentenclub het doop- en feestcharter heeft ondertekend. Alleen deze clubs kunnen toestemming krijgen om activiteiten te organiseren op de openbare weg, maar je dient alsnog altijd een aanvraag in te dienen.

Het huren van materiaal kan vaak gratis of voor een appel en een ei. Van zodra je je toelatingsaanvraag voor een evenement op de openbare weg hebt ingediend bij de stad, krijg je automatisch een materiaallijst voorgeschoteld. Vul deze zo nauwkeurig mogelijk en minimum zes weken op voorhand in, zo profiteer je ook van gratis leveren en ophalen!

Organiseer je een evenement op privédomein? Doe je aanvraag voor materiaal via STAN. Vul het aanvraagformulier voor materiaal in en bezorg het ons minstens zes weken op voorhand via hello@stanstan.be. Als huurder blijf je zelf verantwoordelijk voor het materiaal en studentenclubs mogen enkel gratis materiaal huren op voorwaarde dat ze het doop- en feestcharter hebben ondertekend.

Audiovisueel materiaal huur je aan democratische prijzen bij ZAPPA-uitleen. Wees op tijd, zeker vijf weken op voorhand!

Sportmateriaal huur je aan een prikje bij de uitleendienst van buurtsport (een dienst van Stad Antwerpen).

Heb je een lumineus idee dat te duur uitvalt om alleen te dragen? Er zijn enkele deuren waar je zonder schroom kunt aankloppen. Doe eerst eens navraag bij de Dienst Studentenvoorzieningen van jouw onderwijsinstelling. Fuiven zullen ze niet sponsoren, maar voor een dagje muurklimmen of een avond theater hebben ze wel al eens wat geld op overschot. Opgelet! Op de universiteit is dat budget al verdeeld aan de studentenclubs. Zij krijgen jaarlijks subsidies om activiteiten te organiseren.

Als jij en jouw evenement aan een aantal voorwaarden voldoen, kun je ook een subsidie krijgen vanuit Stad Antwerpen.

Op verschillende plaatsen in de stad vind je infozuilen en aanplakborden. Houd rekening met een aantal regels en je boodschap vindt haar publiek in no time. Politie en stad voeren actieve controles uit op wildplakken (op elektriciteitskasten of lantaarnpalen bijvoorbeeld) en boetes kunnen oplopen tot 350 euro. Lees daarom dus vooraf aandachtig alle info over het plakbeleid.

Ons team tipt!

“Goed om te weten als je een kotfeestje doet: je wordt officiële organisator van een event, waardoor je ook verantwoordelijk kunt worden gesteld als er een ongeval of iets anders gebeurt. Tip: check vooraf bij je kotbaas hoe veel mensen er in het gebouw mogen en of je een goede brandverzekering hebt.”

Emma

Nog steeds een vraag? Stuur onze onthaalmedewerkers een mailtje of spring binnen.

Van ons vast team is Katelijne gespecialiseerd in alles wat met een zaal zoeken en huren te maken heeft.

Katelijne