Clubs & verenigingen

CLUBS & VERENIGINGEN

Studentenclubs

Ze zijn niet meer weg te denken uit het studentenleven. Meestal zijn ze verbonden aan een bepaalde studierichting, maar in the end is iedereen uiteraard welkom. Elke studentenclub heeft zijn vast café en organiseert de leukste activiteiten, zodat jij als student echt niet alleen ijverig hoeft te studeren (please, don’t tell your parents!).

Overzichtje van alle studentenclubs in Antwerpen nodig? Hebben we voor je!

Antwerps Studentenoverleg

Het stadsbestuur van Antwerpen bouwt samen met zijn studenten aan een bruisende studentenstad. Daarom hebben de Antwerpse studenten al sinds 2003 een stem in het stedelijk beleid van Antwerpen. Via het Antwerps Studentenoverleg formuleren maar liefst 21 studentenvertegenwoordigers adviezen aan het stadsbestuur en zijn ze daarnaast vertegenwoordigd in de raad van bestuur en algemene vergaderingen van de vzw Antwerpen Studentenstad.

Het Grote Doopdebat

Doop- en welkomstrituelen zijn actueler dan ooit: is de manier waarop alles verloopt nog wel 2021 proof of moeten we ze hervormen? Hoe ver kan je gaan tijdens een doopritueel en is een schachtenverkoop niet nét een grens te ver? Voer voor discussie!

Een studentenwelkom op maat van de studenten kan natuurlijk alleen samen met studenten gemaakt worden. Wil jij je (digitale) ongezouten mening geven over dit hot topic? Dat kan via het Grote Doopdebat.

Kick-off voor Antwerpse presidia

Jaarlijks verwelkomt STAN, in samenwerking met het Antwerps Studentenoverleg en Stad Antwerpen, alle studentenvertegenwoordigers en presidia voor een middag vol inspiratie en informatie tijdens de Kick-off voor Antwerpse presidia en studentenvertegenwoordigers. Tijdens dit evenement kun je interessante workshops volgen en krijg je antwoord op al je vragen rond het organiseren van activiteiten in ‚Äėt Stad en het Doop- en Feestcharter.

Het Antwerps Studentenoverleg maakt dit charter sinds 2009 op licht het toe en deelt het uit tijdens de Kick-off. Dankzij dit charter verlopen de doop en alle feesten errond op een correcte manier en zorgen we samen voor een fijne, veilige en gezellige studentenstad. Als kers op de taart is iedere student welkom om aan het einde van de dag te debatteren rond een boeiend studententhema.

KICKEN! KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER DE KICK-OFF

VEELGESTELDE VRAGEN

Interesse om je aan te melden bij een studentenclub? Doe eens research naar welke club er bijvoorbeeld bij je studierichting aansluit. Wij hebben een overzicht van alle Antwerpse studentenclubs voor je gemaakt. Surf naar de websites van de clubs, neem contact met hen op, stel vragen aan presidia of aan studiegenoten en kom er zo achter welke studentenvereniging- of club het beste bij je past.

Niet bij elke studentenclub is het verplicht jezelf te laten dopen. Vraag meer informatie hierover na bij je studentenclub naar keuze.

Dooprituelen zijn meer dan ooit een hot topic. Wil jij graag hierover je ongezouten mening geven? Doe dan zeker mee aan het Grote Doopdebat.

In Antwerpen is de studentenclub ESN Antwerp (Erasmus Student Network) actief. Zij organiseren het hele jaar door coole evenementen voor alle internationale studenten in Antwerpen. Als fijne toevoeging kun je je als buitenlandse student bij ESN Antwerp aanmelden voor een ‚ÄėBuddy Systeem‚Äô, waarbij je gekoppeld wordt aan een Antwerpse local die je het hemd van het lijf kunt vragen. Check voor meer info de website van ESN Antwerp.

Ben jij een local, maar toch interesse om internationaal bezig zijn? De redactie schreef een handig artikel met heel wat tips hoe je het buitenland naar binnen haalt!

Ons team tipt!

“Wist je dat er clubs zijn die gericht zijn op een speciale doelgroep? Zo bestaan er onder andere studentenclubs voor student-ondernemers, holebi‚Äôs, studenten met een allochtone achtergrond en kotstudenten. Al wat jij moet doen, is kiezen waar jij je het meeste thuis voelt.”

Micha√ęl

Nog steeds een vraag? Stuur onze onthaalmedewerkers een mailtje of spring binnen.

Lieven
Eva
Jannes
Jamina