Breng het buitenland bij je binnen!

Breng het buitenland bij je binnen!

Ciao! Gutentag! Kon’nichiwa! Hello! Ola! Hallo’kes! Vandaag is het Dag van de Internationale Student en dat viert STAN graag. We dragen namelijk niet alleen de Antwerpse student, maar ook de internationals die onze mooie stad komen verrijken een warm hart toe. Zij brengen het buitenland bij ons binnen, zalig! Zin om het internationale Antwerpen nog intenser te beleven? STAN tipt enkele studentenverenigingen en organisaties waarbij je terecht kan!

ESN

Zelf plannen om op Erasmus te gaan en zin om al wat op te warmen? Net terug van een spetterend buitenlands avontuur en nood om dat zwarte gat op te vullen? Of blijf je liever in Antwerpen maar heb je toch zin om je in een internationaal avontuur dichtbij huis te gooien? Dan heeft ESN helemaal wat jij zoekt! Tijdens hun wekelijkse pubs (op vrijdag in café De Prof) ontmoet je tal van internationals. Ben je een echte kenner van Antwerpen of heb je zin om iemand mee op schok te nemen naar jouw favoriete adresjes in de buurt? Neem dan zeker eens een kijkje naar hun buddyproject en wordt gekoppeld aan een internationale student die je beter kan leren kennen!

AIESEC

Zin om een internationale ervaring te koppelen aan werk- of vrijwilligerservaringen? Dan heeft AIESEC heel wat voor jou in petto. AIESEC is the place to be als je op zoek bent naar een buitenlandse stage of een vrijwilligerservaring in binnen- of buitenland, alsook binnen en buiten Europa. Van Afrika tot in Amerika! Naast hun vele mogelijkheden om naar het buitenland te trekken, hebben zij ook een interne werking als studentenvereniging in Antwerpen waar zij steeds vrijwilligers voor zoeken. Een mooie ervaring voor zowel jezelf, als voor op je cv. Good job! 

USOS

Geïnteresseerd in ontwikkelingssamenwerking en student aan de UAntwerpen? Dan lijkt USOS meer iets voor jou! Deze kleine vzw maakt deel uit van de universiteit en organiseert kennisuitwisseling tussen het Globale Zuiden en de eigen Universiteit. Daarnaast organiseren zij ook een jaarlijkse inleefreis. Kruip jij graag in je pen en heb je zin om je Engels wat bij te schaven? Dan kan je via USOS ook pennenvrienden worden met iemand uit het buitenland. Het is eens iets anders!

ATLAS

Ooit al eens gehoord van Atlas? En nee, dan hebben we het niet over dat aardrijkskundig boek – wel over de Antwerpse organisatie voor integratie en inburgering. Zij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en stagiairs! Een wekelijkse babbel met een anderstalige nieuwkomer, vind je als vrijwilliger bij Stadsklap. Als taalcoach duik je dan weer samen met de nieuwkomers nog dieper in het Nederlandse taalbad. Meer technisch geschoold? Dan is vrijwilligen in het digi-labo misschien meer iets voor jou. En ook naar buddy’s voor anderstalige LGBTQI+-personen met een migratieachtergrond is ATLAS volop op zoek. Je hoort het dus, voor ieders wat wils.

Heb jij naast een fantastische verrijkende ervaring en wat good karma coming your way ook gewoon heel veel zin hierin te vliegen? Voor vragen kan je steeds terecht bij de desbetreffende organisaties of aan ons onthaal. Adios! See ya! Far vel! Tot snel!

Nog interessante nieuwsberichten