Kotweb

Vind je studentenkamer tussen meer dan 5.000 koten

Kotweb is een unieke samenwerking tussen Stad Antwerpen, de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs en STAN. Samen werken we aan kwaliteitsvolle studentenhuisvesting in Antwerpen en zorgen we voor neutrale informatie over studenten en eigenaars.

Check Kotweb.be

VEELGESTELDE VRAGEN

Begin je zoektocht in het web der koten op Kotweb. Dankzij het kwaliteitslabel dat wordt toegekend, ben je zeker van een betrouwbaar en veilig kot. Op Kotweb kun je in je zoektocht bovendien filteren op de juiste buurt of straat, de periode waarin je een kot zoekt of het woningtype dat je het meest aanspreekt. Alle nuttige info over op kot gaan krijg je er gratis bovenop. Check ook zeker deze interessante info. 

Normaal mag je als student enkel je kamer onderverhuren als je verhuurder daarmee vooraf schriftelijk heeft ingestemd. Ga je op uitwisseling of doe je een stage? Dan mag je je kamer wél zonder toestemming van je verhuurder onderverhuren aan een andere student. Dit geldt voor alle kot-contracten afgesloten na 1 januari 2019. Check Kotweb voor meer info.

Je kotbaas mag je contract nooit vroegtijdig beëindigen en je voor geen enkele reden zomaar op straat gooien. Dit betekent natuurlijk niet dat je vrij spel hebt in je kot. Sowieso zal er een huisreglement zijn dat je moet respecteren en als je écht het zwijn uithangt, kan je geschil zelfs voor de vrederechter verschijnen. Dit geldt voor alle kot-contracten afgesloten na 1 januari 2019. Check Kotweb voor meer info.

Je huurwaarborg mag steeds maximum twee maanden huur bedragen (exclusief extra kosten van water, energie en telecommunicatie). Je kotbaas mag ten vroegste drie maanden voor het begin van je huurcontract je waarborg opvragen. Dit geldt voor alle kotcontracten afgesloten na 1 januari 2019. Check Kotweb voor meer info.

Goed om te weten: op het einde van de huur krijgt de huurder de waarborg en de interesten terug, tenzij er schade of huurachterstal is. De financiële instelling mag de waarborg alleen met een schriftelijk bewijs terugstorten. Staat de waarborg op een rekening van de verhuurder? Dan moet hij die binnen de drie maanden na vertrek van de huurder terugstorten.

Als student aan één van de Antwerpse universiteiten of hogescholen kun je steeds terecht bij een Kotweb vertrouwenspersoon voor gratis bijstand. Vind hier je contactpunt. Maak een afspraak en neem je contract mee. Kotweb zoekt samen met jou naar een oplossing.

Ons team tipt!

“Een goed kot en een goede kotbaas zijn echt essentieel voor een zalige studententijd. Scan dus op Kotweb naar koten met een groen label!”

Anass

Uit het vaste team is Margot helemaal Kotweb-minded. Zij kan je alles vertellen over het (ver)huren van een kot, de website van Kotweb en meer.

Margot