Ontdek Antwerpen

Ontdek Antwerpen

Groeiende studentenmetropool

Antwerpen is geen typische studentenstad, maar een metropool met 500.000 inwoners en maar liefst 172 verschillende nationaliteiten. Ondertussen mengen de ruim 55.000 studenten zich hier met gemak doorheen. Je vindt bij ons geen afgesloten studentenbubbel, in Antwerpen studeer je in het echte leven.

De afgelopen jaren is de studentenpopulatie samen met de stad flink gegroeid. Sinds 2009 is ze al met 38% toegenomen, waardoor we ons de sterkst groeiende studentenstad van Vlaanderen mogen noemen. De Antwerpse studenten zijn overal en wonen, leven en studeren te midden van de Antwerpenaars. Dat is wat Antwerpen een atypische studentenstad maakt.

STAN’s student maps

Wil je op ontdekkingsreis door Antwerpen en deze atypische stad (nog) beter leren kennen? Dat kan! Ons redactieteam doorkruiste ‘t Stad op zoek naar de beste adresjes, waaruit de inmiddels niet-weg-te-denken studentenmaps zijn ontstaan. Je leest er over de tofste picknickspots of ideale dateplekken in hartje Antwerpen. Zo leer je ‘t Stad nog beter kennen. Kom langs in GATE15 en pak er één mee!

Digital minded? Check één van de handige links hiernaast.

VEELGESTELDE VRAGEN

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord. Bij veel culturele instellingen, huizen en musea in Antwerpen krijg je als student korting, maar dit verschilt per locatie. Surf eens naar de website van het culturele pareltje dat je graag wil gaan bezoeken, daar vind je vast en zeker meer informatie over studentenkortingen. Zorg dat je altijd je studentenkaart op zak hebt!

Ons team tipt!

“Zeg je België, dan zeg je chocolade. Wist je dat je in het Paleis op de Meir op een weekdag ook chocolade kunt snuiven? Een bizarre ervaring die je echt eens moet meemaken!”

Geneviève

Nog steeds een vraag? Stuur onze onthaalmedewerkers een mailtje of spring binnen.

Emilia van ons vaste team is gespecialiseerd in alles wat met cultuur en evenementen te maken heeft.

Emilia