Ontdek Antwerpen

Ontdek Antwerpen

Groeiende studentenmetropool

Antwerpen is geen typische studentenstad, maar een metropool met 500.000 inwoners en maar liefst 170 verschillende nationaliteiten. Ondertussen mengen de ruim 50.000 studenten zich hier met gemak doorheen. Je vindt bij ons geen afgesloten studentenbubbel, in Antwerpen studeer je in het echte leven.

De afgelopen jaren is de studentenpopulatie samen met de stad flink gegroeid. Sinds 2008 is ze al met 38% toegenomen, waardoor we ons de sterkst groeiende studentenstad van Vlaanderen mogen noemen. De Antwerpse studenten zijn overal en wonen, leven en studeren te midden van de Antwerpenaars. Dat is wat Antwerpen een atypische studentenstad maakt.

Studentengids Antwerpen

Wil je op ontdekkingsreis door Antwerpen en deze atypische stad (nog) beter leren kennen? Dat kan! Ons redactieteam doorkruiste ‘t Stad op zoek naar de beste adresjes, waaruit de inmiddels niet-weg-te-denken Studentengids Antwerpen is ontstaan. Je leest er over de tofste winkels, eetgelegenheden en meest hippe barretjes. Maar ook handige praktische informatie over alle onderwerpen in je studentenleven vind je erin terug. En via de zeven toegevoegde interessante wandelroutes leer je ‘t Stad nog beter kennen. Kom langs in GATE15 en pak er één mee!

Digital minded? Check één van de handige links hiernaast.

© Jamina van Maele Illustrations

© Jamina van Maele Illustrations

VEELGESTELDE VRAGEN

Wil je Antwerpen al wandelend ontdekken zonder voortdurend te staren naar Google Maps op je mobiele telefoon? In onze Studentengids Antwerpen bevinden zich zeven fantastische wandelroutes door alle verschillende wijken in Antwerpen. Bekijk Borgerhout eens door een andere bril of wandel door Zurenborg en Berchem met een frisse blik. Kom langs bij GATE15 en pak een Studentengids mee.

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord. Bij veel culturele instellingen, huizen en musea in Antwerpen krijg je als student korting, maar dit verschilt per locatie. Surf eens naar de website van het culturele pareltje dat je graag wil gaan bezoeken, daar vind je vast en zeker meer informatie over studentenkortingen. Zorg dat je altijd je studentenkaart op zak hebt!

Ons team tipt!

“Zeg je België, dan zeg je chocolade. Wist je dat je in het Paleis op de Meir op een weekdag ook chocolade kunt snuiven? Een bizarre ervaring die je echt eens moet meemaken!”

Milan

Nog steeds een vraag? Stuur onze onthaalmedewerkers een mailtje of spring binnen.

Emilia van ons vaste team is gespecialiseerd in alles wat met cultuur en evenementen te maken heeft.

Emilia