Mobiliteit

MobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteitMobiliteit

Op de fiets

Files, frustrerende zoektochten naar een parkeerplaats of nóg meer werken… Jezelf verplaatsen in Antwerpen is niet altijd even evident. De beste manier om deze obstakels te vermijden? Spring op je stalen ros! Voor diegene die geen eigen fiets hebben, huur er één bij Levanto of Swapfiets of deel er één dankzij de deelsystemen van Velo Antwerpen, Cloudbike of Blue-bike.

Let op: GATE15 is, net als Campus Meerminne, Zo maar een dak, FACOW en The Beacon, een fietsherstelpunt.

Openbaar vervoer

Zowat alles is in Antwerpen bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram- en premetrohaltes liggen verspreid over de hele stad en bussen rijden vooral de stad in, uit en rond. De meeste streekbussen vanuit de stad vertrekken vanaf de Rooseveltplaats, het Astridplein of de Groenplaats. Check alle actuele informatie online. Voor de trein surf je daarvoor best naar de NMBS en voor het overige vervoer naar DeLijn.

Of probeer eens iets anders

De fiets, de auto, het openbaar vervoer… het zijn stuk voor stuk de logische opties om je te vervoeren door ‘t Stad. Er zijn echter de afgelopen jaren veel nieuwe alternatieve systemen geïntroduceerd in Antwerpen. Zo zoeven er sinds het najaar 2019 elektrische steps van Bird door de straten en zijn er deelsystemen geïntroduceerd van scooters (Scooty) en auto’s (Poppy). Wil je pas echt een leuk alternatief? Neem dan eens de waterbus. Die vaart tussen het Steenplein in Antwerpen en Hemiksem met een tussenstop in Kruibeke. Kortom, genoeg manieren om de Koekenstad te ontdekken.

VEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGEN

Doe eerst online aangifte bij de politie. Daarvoor hoef je dus niet helemaal te voet. Noteer zeker je PV-nummer! Zelf meezoeken? Check dan af en toe www.gevondenfietsen.be. Hier worden alle gevonden fietsen drie maanden lang online gezet in de hoop hun eigenaar terug te vinden. Laat je toekomstige fiets gratis labellen.

Basically, de meeste vervuilende auto’s mogen de stad niet in! Dit zijn oudere diesels en heel oude bestelwagens. Snel weten of je binnen mag? Bekijk alle toelatingsvoorwaarden of doe een test of je auto de stad in mag.

Je kunt enkel een bewonerskaart aanvragen als je gedomicilieerd bent in de stad en enkel voor de zone waar je woont. Voor kotstudenten is dat moeilijk, aangezien je je vaak niet kan domiciliëren op je kotadres. Ben je toch gedomicilieerd in ‘t Stad? Vraag dan hier je bewonerskaart aan.

Ons team tipt!

“Cross jij heel ‘t stad door met je Velo? Log altijd uit met je kaart aan het einde van je rit. Soms is je fiets niet fatsoenlijk weggezet en blijft het systeem je aanrekenen omdat hij niet geregistreerd is. Bescherm je arm studentenbudgetje dus door telkens uit te loggen met je kaart!”

Antar

Nog steeds een vraag? Stuur onze onthaalmedewerkers een mailtje of spring binnen.

Joy
Felice
Ian
Tara