Tips and Tricks: werken in de zomer

Tips & Tricks: werken in de zomer

Het is eindelijk zomer! Zon, zee, strand, cocktail in de hand… Maar wie betaalt de rekening? Als jobstudent kan je deze zomer op heel wat plaatsen in Antwerpen aan de slag. Geen idee waar te beginnen? Geen zorgen. In dit artikel lijsten we belangrijke informatie op en geven we je enkele handige tips & tricks om een centje bij te verdienen. Work it!

Frequently Asked Questions

Voor je op zoek gaat naar een leuke studentenjob lees je best even onderstaande informatie. Een verwittigd persoon is er twee waard!

Hoeveel mag ik werken?

Als jobstudent mag je 475 uur per kalenderjaar werken. Moet je jouw werkuren nu steeds in een notaboekje bijhouden en zo nu en dan eens optellen? Natuurlijk niet. Via Student@Work kan je makkelijk checken hoeveel je dit jaar al gewerkt hebt, en hoeveel uren je nog kan gebruiken.

Wil je toch meer werken, hou er dan rekening mee dat je vanaf het 476ste uur je kinderbijslag verliest en je sociale bijdragen stijgen.

Hoeveel mag ik verdienen?

10 miljoen bij elkaar sprokkelen gedurende de zomervakantie zit er jammer genoeg niet in: als je meer dan een bepaald bedrag verdient ben je niet langer financieel afhankelijk van je ouders, wat betekent dat zij meer belastingen moeten betalen. Hoeveel je nu net mag verdienen is afhankelijk van je gezinssituatie:

  • Je ouders worden samen belast: 7.102,50 euro
  • Je ouders worden alleen belast: 8.990 euro
  • Je ouders worden alleen belast en jij wordt fiscaal als zwaar gehandicapt beschouwd: 10.640 euro
GIF

Afgestudeerd! Wat nu?

Afgestudeerd? Proficiat! Je bent nu helemaal klaar voor het echte leven. Alleen… Wat houdt dat nu precies in? En hoe begin je daar eigenlijk aan? Speciaal voor jou hebben wij alvast alle belangrijke links en info hier op een rijtje gezet.

Afgestudeerd! Mag ik nog een studentenjob doen?

Het antwoord is ja. Nadat je bent afgestudeerd in juni mag je tijdens de daarop volgende zomervakantie nog tot 30 september van dat jaar werken tegen verminderde sociale bijdragen.

Krijg je na afloop van je studentenjob een vast contract aangeboden? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Meer info vind je hier.

Student zoekt studentenjob

Met bovenstaande informatie ben je nu helemaal klaar om jouw zoektocht naar de perfecte studentenjob te starten. Wij geven je alvast een duwtje in de rug!

Werken bij STAN

Voor de allertofste studentenjobs in ’t Stad moet je bij STAN zijn. Suppoosten tijdens de tweede zit editie van STUDY360, of helpen bij StuDay? Een overzicht van alle functies vind je hier. Tot binnenkort!

The old fashioned way

Stap 1: print enkele exemplaren van je CV uit

Stap 2: geef je CV af in lokale horecazaken (die tijdens de zomer massaal op zoek zijn naar afruimers en terraslopers zonder ervaring)

Stap 3: kassa kassa!

TIP! Gebruik onze handige checklist bij het opmaken van je CV.

TIP! Nerveus voor je eerste sollicitatiegesprek? Check dan zeker dit artikel met do’s & don’ts.

Werken voor je hogeschool/universiteit

Je universiteit of hogeschool is vaak op zoek naar jobstudenten voor allerhande zaken on campus. Ook voor de inschrijvings- en openingsdagen is er vaak een klein leger studenten nodig om alles mee in goede banen te leiden. Check daarom regelmatig je mailbox van je hogere onderwijsinstelling!

Jobsites

Een makkelijke manier om een studentenjob te vinden is online jobdatabanken af te speuren. Zo zijn er natuurlijk erg veel, dus hieronder zetten we de belangrijkste nog eens op een rijtje.

Nog interessante nieuwsberichten