STAN-magazine: behind the pictures | Annie

STAN-magazine: behind the pictures | Annie

2021. STAN maakt een magazine, en dat voor de allereerste keer. Je weet wel, zo’n boekje met tekst en illustraties en – jawel – foto’s. Om ons magazine van beeldmateriaal te voorzien deden we beroep op vijf student-fotografen, elk met hun eigen visie en beeldtaal. Het resultaat van deze samenwerking bewonder je in ons gloednieuwe magazine, maar hoe zijn die beelden nu eigenlijk tot stand gekomen? STAN zocht het voor jou uit. Vandaag is het de beurt aan Annie, internationale studente grafisch ontwerp.

Experimenteren en in het moment werken

De rubrieken die ik voor het STAN-magazine fotografeerde waren mijn eerst professionele foto-opdrachten ooit! Ik ben grafisch ontwerper dus het was een hele verrassing toen ik hoorde dat STAN wilde dat ik voor het magazine zou fotograferen. Het was een bijzonder boeiende ervaring omdat ik echt in het moment moest werken en experimenteren. Zonder twijfel een uitdaging, maar op een heel leuke manier.

Het interessantste vond ik samenwerken met de modellen. Zij waren enorm betrokken tot het proces en waren een grote hulp om de perfecte locatie te vinden en outfits samen te stellen. Mensen fotograferen vind ik daarom veel leuker dan bijvoorbeeld objecten op beeld vastleggen.

Voor het STAN-magazine fotograferen was een bijzonder boeiende ervaring omdat ik echt in het moment moest werken en experimenteren.

©Annie Naskyd

De natuur als toevluchtsoord

Ik vind Antwerpen best grijs en druk. Soms kom ik echter groene straathoeken en tuintjes tegen middenin de stad. Het is er rustig en voor mij zijn ze als een toevluchtsoord ver weg van alle drukte. Ik hou heel erg van de natuur en ik vind het fijn dat ik in Antwerpen af en toe aan de bedrijvigheid kan ontsnappen.

Ik hou heel erg van de natuur en ik vind het fijn dat ik in Antwerpen af en toe aan de bedrijvigheid kan ontsnappen.

©Annie Naskyd

Meer ontdekken? Volg Annie dan op Instagram onder de naam @annienaskyd

Meer weten over onze andere fotografen? Kijk dan hier:

Roy
Orin
Michel
Myrthe

Nog interessante nieuwsberichten