STAN-magazine: behind the pictures | Myrthe

STAN-magazine: behind the pictures | Myrthe

Myrthe, zelfportret

©Myrthe Coenen

2021. STAN maakt een magazine, en dat voor de allereerste keer. Je weet wel, zo’n boekje met tekst en illustraties en – jawel – foto’s. Om ons magazine van beeldmateriaal te voorzien deden we beroep op vijf student-fotografen, elk met hun eigen visie en beeldtaal. Het resultaat van deze samenwerking bewonder je in ons gloednieuwe magazine, maar hoe zijn die beelden nu eigenlijk tot stand gekomen? STAN zocht het voor jou uit. Voor dit artikel interviewden we Myrthe, die illustraties maakte voor het STAN-magazine.

Architectuur ontmoet beeldende kunst

Ik maakte illustraties voor het STAN-magazine, en dat was de allereerste keer. Ik haalde mijn diploma interieurarchitectuur en ben nu bezig aan mijn schakeljaar beeldende kunsten, en ik had nog nooit in opdracht geïllustreerd. Vrije kunsten is een heel open opleiding dus ik vond het fijn om voor STAN eens in opdracht te werken.

Voor de illustraties combineerde ik mijn achtergrond in architectuur met beeldende kunst; ik werk onder andere met grafiek en huizen en landschappen vormen vaak een centraal thema.

Beeldende kunsten is een heel open opleiding dus ik vond het fijn om voor STAN eens in opdracht te werken.

©Myrthe Coenen

©Myrthe Coenen

Antwerpse herkenningspunten

Vooral het architecturale in Antwerpen inspireert me heel erg. Denk hierbij zeker aan de herkenningspunten. Ik vind de stad heel divers qua architectuur en dat vind ik wel fijn. In Antwerpen is er veel vrijheid en er zijn veel mogelijkheden. De stad staat ook echt open voor nieuwe ideeën en ontwerpen voor gebouwen en structuren.

Een andere inspiratiebron in de stad is voor mij de Schelde, het water.

De diversiteit in Antwerpen en haar architectuur vind ik heel inspirerend.

©Myrthe Coenen

Meer ontdekken? Volg Myrthe dan op Instagram onder de naam @myrthe.coenen

Meer weten over onze andere fotografen? Kijk dan hier:

Annie
Roy
Orin
Michel

Nog interessante nieuwsberichten