STAN-magazine: behind the pictures | Roy

STAN-magazine: behind the pictures | Roy

Roy, portret

©Roy Vanrusselt

2021. STAN maakt een magazine, en dat voor de allereerste keer. Je weet wel, zo’n boekje met tekst en illustraties en – jawel – foto’s. Om ons magazine van beeldmateriaal te voorzien deden we beroep op vijf student-fotografen, elk met hun eigen visie en beeldtaal. Het resultaat van deze samenwerking bewonder je in ons gloednieuwe magazine, maar hoe zijn die beelden nu eigenlijk tot stand gekomen? STAN zocht het voor jou uit. In dit artikel leer je Roy kennen, student grafisch ontwerp aan KdG.

Mensen als inspiratiebron

Waar ik inspiratie uit put? Het maakt niet uit waar ik ben of wat de situatie is: de meeste inspiratie haal ik uit de mensen rondom me. Daarom stel ik me altijd open om nieuwe mensen te leren kennen (wat me meestal best goed lukt), hun verhalen te horen en zo tot nieuwe perspectieven te komen. Ook voor de rubrieken die ik voor het STAN-magazine fotografeerde probeerde ik goede contacten te leggen met de mensen die ik in beeld bracht, en dat heeft me tijdens het proces echt geholpen.

Het maakt niet uit waar ik ben of wat de situatie is: de meeste inspiratie haal ik uit de mensen rondom me.

©Roy Vanrusselt

©Roy Vanrusselt

Een creatief proces kan alle kanten op

Voor ik begin te fotograferen vind ik het belangrijk om referenties te zoeken in boeken en op Instagram. Voor het STAN-magazine wilde ik met sterke kleuren werken die echt uit de beelden sprongen, en daar ben ik wel in geslaagd vind ik.

Het mentale proces dat aan het fotograferen vooraf gaat vind ik niet altijd makkelijk. In een 9-to-5 job kan er niet veel fout gaan; je herhaalt vaak hetzelfde werk. Maar een creatieve job gooit steeds iets anders je richting uit, en de uitwerking daarvan kan heel knap zijn of grondig fout lopen. De mentale stap zetten om er effectief aan te beginnen en geen schrik te hebben om nieuwe dingen te proberen vind ik soms een uitdaging.

De mentale stap zetten om er effectief aan te beginnen en geen schrik te hebben om nieuwe dingen te proberen vind ik soms een uitdaging.

Meer ontdekken? Volg Roy dan op Instagram onder de naam @sinnerpropaganda

Meer weten over onze andere fotografen? Kijk dan hier:

Annie
Orin
Michel
Myrthe

Nog interessante nieuwsberichten