Save the date: StuDay 2024 is coming

Save the date: StuDay 2024 is coming

Klaar voor een spetterend begin van het academiejaar? StuDay heet je van harte welkom! Op 26 september 2024 ontvangen STAN en zijn partners alle Antwerpse studenten met open armen. Van 13u30 tot 22u is Spoor Oost de place to be voor dit onvergetelijke welkomsfeest. Maak je geen zorgen over je lessen, want die dag kun je genieten van een lesvrije middag! Zorg dat je erbij bent tijdens het feestje van het jaar!

De meest vertrouwde donderdag van het jaar komt er weer aan. Op 26 september maken de lessen plaats voor het studentenfeest van het jaar. Geen gewone middagTD of kotfeest, maar een echt dagfestival. Heb je zin om na je vakantie je medestudenten of bibcrush terug te zien? Of gewoon goesting om plezier te maken met je vertrouwde vriendengroep? Tijdens de 21e editie van StuDay kan het allemaal, met een hapje, een drankje en heerlijke deuntjes. Mis het niet!

De ideale locatie

Het is het derde jaar sinds we terug zijn op onze vertrouwde locatie Spoor Oost. Dit industriële terrein biedt een diverse mix van zones, zodat je van de ene beleving in de andere kunt stappen. Dans in de Dance zone, onder de leiding van funky beats. Op zoek naar een andere manier van bewegen? Hou je van een uitdaging? Challenge elkaar dan in de Play Zone! Vergeet natuurlijk ook niet om even tot rust te komen in de Recharge zone, want je zult je energie nog nodig hebben doorheen het academiejaar. Of ontdek wat ’t Stad te bieden heeft in de Discover zone, want Antwerpen heeft ook na 26 september heel wat verassingen in petto.

Spetterend programma

Het programma blijft nog even een surprise, maar het belooft weer een spektakel te worden. Vorig jaar waren er drie stages met diverse muziekgenres. Maar één ding hadden ze allemaal gemeen: het muzikaal talent spatte er vanaf. Namen als Freddie Konings en Cristian D zorgen voor onvergetelijke optredens, terwijl DJ’s zoals Faisal en Geheimzinnig Soundsystem het publiek lieten dansen als nooit te voren. Techno, house, hiphop of zelfs een saxofonist: StuDay heeft het allemaal. Toch is StuDay, zoals eerder vermeld, meer dan enkel en alleen muziek. Er is een verrassend aanbod in food, drinks en activiteiten. Eerder zin in sport, culturele acts of een wandeling langs de vele infostandjes (zoals die van Politie Antwerpen)? Het is er allemaal mogelijk!

Groen karakter

StuDay probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. Dat is natuurlijk niet zo vanzelfsprekend. Zeker niet met een bezoekersaantal rond de 20 000. Daarom proberen we hier ieder jaar bewust mee om te gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van herbruikbare bekers en cateringsmaterialen, minder generatoren, een flyerverbod, … We proberen de studenten ook zoveel mogelijk aan te moedigen om zich op een duurzame manier te verplaatsen: trappend, stappend of trammend. Kom je van buiten Antwerpen? Probeer dan de bus of trein te nemen richting ’t Stad. Zo zorgen we samen voor een betere wereld.

Lessen skippen?

We horen je al denken: ‘’Maar het academiejaar is net begonnen en ik mis al lessen?’’ Geen zorgen: niets is minder waar! De laatste donderdag van september voorzien de 8 universiteiten/hogescholen een lesvrije middag. Zo kun jij met een gerust hart en vol enthousiasme de opening van het nieuwe academiejaar vieren. Dus geen excuus om niet te komen, toch?

Reserveer je GRATIS ticket!

Is het idee van een lesvrije middag nog niet overtuigend genoeg? Dan zal dit je zeker over de streep trekken! Toegang tot StuDay is – geloof het of niet – volledig gratis. Zelfs met zo een geweldige line-up, crazy hé? Je hebt wel een ticket nodig om binnen te komen. Deze zul je bij de start van het nieuwe academiejaar online kunnen reserveren op studay.be. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen op een veilige manier van deze fantastische dag kan genieten. Blijf dus zeker de sociale media kanalen van STAN en StuDay in de gaten houden, en bezoek af en toe de website studay.be voor meer info!

Facebook StuDay: https://www.facebook.com/events/1125664615312188

IG StuDay: https://www.instagram.com/studay_antwerp/

Facebook Stan: https://www.facebook.com/STANantwerp/

IG Stan: https://www.instagram.com/stanantwerp/

Nog interessante nieuwsberichten