Vijf zinnen die zorgen voor een geslaagd Antwerps studentenleven

Vijf zinnen die zorgen voor een geslaagd Antwerps studentenleven

Gefeliciteerd, je bent er! Net aangekomen in je nieuwe studentenstad: Antwerpen. En misschien ook wel in een nieuw land: België. Dutchies, bereid je voor. Je gaat er vanuit dat je de taal wel spreekt, maar opeens spreekt er iemand met een zwaar dialect. WAT?! Yep, dat is Antwerps. Maar geen paniek: wij hebben vijf zinnen op een rijtje voor je gezet, waardoor je moeiteloos als Antwerpenaar door het leven kan!

Uitstelgedrag, iedereen kent het wel (of zoals Nederlanders het noemen: SOGGEN!). Het is belangrijk om steeds op tijd te blijven beginnen, ook als de lessen online zullen plaatsvinden. Laat jezelf niet hangen en blijf er met de volle 100% voor gaan. Want anders… is het misschien te laat en gaan die examens niet meer lukken. Voor zo’n situatie wil je natuurlijk niet komen te staan, want dan moet je zeggen:

Da’s gin avance (Dat heeft geen zin)

Het leven als student kan soms zwaar zijn, ook op financieel vlak. Bij hotel mama werden de inkopen gedaan en kreeg je geld genoeg mee als je iets wou gaan drinken. Dat is nu een ander verhaal. Al eens gedacht aan een studentenjob, misschien wel bij STAN? Want als je zonder geld zit, dan zal je snel zeggen:

Giêne rotte frang emme (Geen geld hebben)

Elke avond opnieuw een dilemma: wat ga je weer eten? Ga je zelf de chef kok uithangen of bestel je toch maar weer eens iets? Als je dan toch kiest voor dat laatste, check dan zeker onze gratis Studentengids Antwerpen. Vol met de beste adresjes in Antwerpen, yes! Maar ook dit fantastische boekje neemt niet weg dat je een keuze moet maken natuurlijk. Daarom zeggen ze hier:

Eiren of joeng? (Maak een keuze!)

Van alle studentensteden in België heb je Antwerpen uitgekozen, nu al de beste keuze van 2021! Je zit hier in een echte grootstad (sorry not sorry, Leuven), je hebt een prachtig uitzicht tijdens je wandelingen langs de Schelde en je hebt ons natuurlijk: STAN. En wij gaan van jouw studententijd hier de beste tijd van je leven proberen te maken. Daarom kun jij zeggen:

Ik kus mijn twiê polle (Ik prijs me gelukkig)

We horen het niet graag, maar ooit zitten ze er weer aan te komen: die vreselijke examens. Maar als top student ben jij natuurlijk beter voorbereid dan ooit. Je studeert tijdens de blok elke dag op een STUDY360-locatie, je hebt heel het semester al je lessen online gevolgd. Kortom: jij bent klaar om die punten binnen te halen. Zeg dan zeker:

’t Is in de sakosh (Het is gelukt)

Deze vijf zinnen zijn een beginnetje om je studentenleven in Antwerpen iets makkelijker te maken. Nog meer inspiratie nodig? Don’t worry. We hebben hier een artikel met nóg meer zinnen en tips, yes! STAN wenst jou heel veel plezier en succes tijdens je tijd hier. En wil je je nog aansluiten bij een studentenclub voor Erasmussers? Check dan zeker eens dit interview met bestuurslid Lies van ESN Antwerp voor meer info over wat zij voor jou kunnen betekenen!

Nog interessante nieuwsberichten