Woensdag op Wieltjes: picknicken dankzij de share a slice of student life-box

Woensdag op Wieltjes:
picknicken dankzij de share a slice of student life-box

© STAN

© STAN

Wanneer het zonnetje in oktober nog eens van achter de wolken komt piepen heeft iedereen dezelfde drang: naar buiten gaan en van het weer genieten. Je kan er dan voor kiezen om op de overvolle terrassen te gaan zitten, maar waarom ga je er niet eens op uit in de stad. In de share a slice of student life-box, die je dankzij de STAN pizzakoeriers kan bemachtigen, zit een picknickkaartje waarmee je op een verrassende manier door de stad kan trekken. Combineer dit met goed gezelschap, misschien wel een echte pizza, wat goede beats en je namiddag is gemaakt!

Fist things first: vervoer

Allemaal leuk en wel zo’n roadtrip door Antwerpen, maar hoe geraak je overal? Daar heeft de stad een handige app voor ontwikkeld, de ‘Slim naar Antwerpen’-app. Via deze app kan je aangeven waar je naartoe moet en die geeft je dan alle mogelijke manieren om er te geraken. Deelstep, -scooter, -fiets of het openbaar vervoer, de keuze is aan jou. In je share a slice of student life-box zitten zelfs nog kortingscodes van onze duurzame partners, dus hup met de geit, vertrekken maar!

© Slim naar Antwerpen

© Slim naar Antwerpen

© Antwerpen

© Antwerpen

Groetjes vanuit het groen

Als je even de drukte van de stad wil ontglippen is een groene omgeving dé ideale plek voor jou. Daarom zijn er ook verschillende plekjes gelegen midden in de natuur. We kennen allemaal het stadspark, maar verbreed je horizon en spring eens op een deelstep richting Hoboken. Daar vind je de Hobokense polder (nummer 7 op de kaart) waar je ook prachtige uitkijktorens kan vinden. Ga je liever iets minder ver? ’t Groen Kwartier (nummer 5 op de kaart) of het Koning Albertpark (nummer 11 op de kaart) zijn ook heerlijke plaatsen om te vertoeven. Neem je picknickdeken mee en geniet van het groen dat de stad te bieden heeft.

Trouw aan de stad en zijn gebouwen

Ben je eerder iemand die er toch van houdt om in een stedelijke omgeving te zitten om schaamteloos naar de mensen te staren? Ook voor jou hebben we de perfecte plekjes uitgezocht. Zo heb je de Leopold de Waeleplaats (nummer 12 op de kaart) voor het Museum van Schone Kunsten, waar het motto is ‘zien en gezien worden’. Gezellige bars, een petanque veld én de perfecte picknickplek, je vindt het er allemaal. Een andere hotspot is de Vrijdagmarkt (nummer 25 op de kaart) waar het, zoals de naam al verklapt, elke vrijdag feest is. Tik de lekkerste boodschappen op de kop om er daarna met je vrienden van te genieten!

Als een vis niet in maar aan het water

Een echte Antwerpenaar is trots op zijn stad maar ook op de Schelde die erdoor loopt. Het Antwerpse water zorgt dan ook voor de perfecte spots om te genieten samen je vrienden. Zo kan je bijvoorbeeld gaan chillen aan het Kempisch Dok (nummer 10 op de kaart) of aan het Droogdokkenpark (nummer 3 op de kaart). Kom je net van een dagje ronddwalen in de stad dan is de Scheldekaaien (nummer 19 op de kaart) de ideale plek voor jou. Eén ding is zeker, gezellig zal het zijn!

Benieuwd welke andere plekjes er nog perfect zijn voor een picknick? Bemachtig dan snel jouw share a slice of student life-box! Hoe je dat kan doen ontdek je via onze socials!

© MARIEJOSEEVANHEE

© MARIEJOSEEVANHEE

© Matexi

© Matexi

© Visit Antwerp

© Visit Antwerp

Nog interessante nieuwsberichten