Dit moet je zeker nog doen vooraleer je afstudeert: 22 ideeën om toe te voegen aan je bucketlist

Dit moet je zeker nog doen vooraleer je afstudeert: 22 ideeën om toe te voegen aan je bucketlist

© Jamina Van Maele

Het studentenleven: de periode die je nooit zult vergeten en volgens velen de beste tijd van je leven. Maar hoe maak je er hier in Antwerpen het beste van? Uiteraard is dat voor iedereen anders, toch wilden we je de bucketlist van onze redactie niet onthouden. Dus vooraleer je definitief afscheid neemt van je student-zijn, hier nog even dit: (welke vink jij gemakkelijk af?)

1. Sunset apero aan het MAS

Een mooie zonsondergang op de achtergrond, goed gezelschap en een lekker drankje met hapjes van de Albert Heijn (hoe goedkoper hoe beter), meer heeft een mens toch niet nodig? Besef hier hoe onbezorgd je bent en geniet! Want eens je op eigen benen staat…

2. Picknicken aan de Scheldebocht

Verkies je een gezellige picknick boven een apero? Dan is de Scheldebocht daar de ideale plek voor. Onthoud wel: de helft van de Antwerpse (studenten)bevolking heeft bij mooi weer wellicht hetzelfde idee.

3. De meloen/vodka shotjes in Café Barbier

Is de Stadswaag voor jou dé place to be om uit te gaan? Vergeet dan zeker niet om even langs studentencafé Barbier te passeren en vraag de barman om een shotje meloenvodka.

4. Lid worden van een studentenclub of/-vereniging

Leer je graag veel nieuwe mensen kennen? Dan is je aansluiten bij een studentenclub voor jou wellicht een goede keuze. Hoewel dat natuurlijk niet de enige manier is om nieuwe mensen te leren kennen.

5. Naar een cantus gaan

Een ervaring die je als student toch eens moet meemaken. Al is het maar om die auditie voor The Voice al dan niet te overwegen.

6. Op café zitten tot sluitingsuur

Blijven zitten tot ze je letterlijk buitengooien: not done wanneer je op de arbeidsmarkt terecht komt, gewoon oké als je nog studeert.

7. StuDay

Je bent geen échte student in Antwerpen als je nog nooit naar StuDay bent geweest. Hét gratis festival bij uitstek om het academiejaar goed in te zetten. Dit jaar vindt de aftrap van het academiejaar plaatst op 29 september 2022. Programma en line-up vind je hier.

8. Studeren met STUDY360

De tijd dat je zat te vereenzamen tijdens de blokperiode in je kot is voorbij. STAN biedt met het project STUDY360 unieke locaties aan waar je kunt gaan studeren. Denk aan het MAS, het Paleis, Borgerhub…Zo kom je nog eens buiten en ben je verplicht om ook tijdens de blok te werken aan je uiterlijk. Goodbye examenbaard!

9. Op Erasmus gaan

Natuurlijk wil je als student ook iets meer van de wereld zien, want die is veel groter dan enkel Antwerpen binnen de singel. Doe daarom eens gek, verleg je grenzen, kom uit je comfortzone en ga op Erasmus. Liefst zo ver mogelijk. Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

10. Kroegentocht

Een ander soort ‘reis’ dat je kunt maken is die langs de leukste studentencafés van Antwerpen. Weet je niet waar te beginnen? Spreek een lid van een studentenvereniging aan, they will show you the way.

11. Walk of shame

En na die kroegentocht kan er al eens een onenightstand plaatsvinden, gevolgd door de welgekende walk of shame. Kan allemaal als je student bent!

© Jamina Van Maele

12. Dingen ‘lenen’ op café

Een kot decoreren geïnspireerd op je pinterest-bord is duur. Dingen ‘lenen’ op café zijn dat niet. Maar dat heb je niet van ons ;).

13. De les skippen

Eens het werkleven begint, kun je enkel met een doktersbriefje afwezig blijven van het werk. Als student ligt dat allemaal iets eenvoudiger. Geniet er dus van, maar met mate natuurlijk zodat je aan het einde toch een diploma op zak hebt.

14. Een vettige burger eten om 4 uur ’s morgens

Laten we eerlijk zijn, dat smaakt! Tegenwoordig zijn er ook veggie-varianten. Wat is er zaliger dan een goeie vettige hap na het feesten?

15. Een middagmaal onder 5 euro

Waar kun je als niet-student nog gaan lunchen onder de 5 euro? Thank god for Komida.

16. Studentenkorting

We draaien niet graag rond de pot: studenten zijn broke. En dan zijn de studentenkortingen heel welkom! Vergeet zeker geen A-kaart aan te schaffen voor korting bij musea, winkels en cultuurcentra. Eens je 25 + bent, betaal je namelijk de volle pot.

17. Leven op junkfood, maar tóch gaan sporten met de sportsticker

Groenten? Wat zijn dat? Er zijn heus wel studenten met een gezonde levensstijl, maar over het algemeen is het dieet van een student niet bepaald volgens het boekje. En dat is helemaal oké, net zoals erna gaan sporten met de sportsticker omdat je je zo beter voelt over je eetgewoontes.

18. Spontane tripjes

Je dagen volplannen tot in de details? Die liggen ver in de toekomst want als student plan je gewoon wat je wilt en wanneer je daar zin in hebt. Even naar Parijs op een willekeurige weekdag? Gewoon zorgen dat je lessenrooster vrij is en on y va!

19. Een nachtje doordoen

Of het nu is om te feesten of je hele cursus erin te rammen, elk uur van de klok zien met een deadline die in je nek hijgt, heeft elke student al eens meegemaakt.

20. Naar niet-zo-legale feestjes gaan

Hoeft geen verdere uitleg…

21. Rondlopen als een zwerver

Hier kom je niet meer mee weg eens je student af bent, maar voor nu…ga maar naar de supermarkt met ongekamd haar en in die joggingbroek die al niet meer is gewassen sinds…euhm…

22. Meerdere Tinderdates per week

Het duurt misschien nog even voor je de man of vrouw van je leven tegenkomt, tot dan: Tinder er op los! Zo leer je nu éénmaal ook nieuwe mensen kennen. 😉

Nog interessante nieuwsberichten