Tijd voor: Tournée Minérale!

Tijd voor Tournée Minérale!

Forget alcohol deze februari, want het is weer tijd voor Tournée Minérale! Ook zonder drank kan je in Antwerpen plezier maken. STAN heeft speciaal voor jullie een alcoholvrije kroegentocht uitgestippeld. Dus trek je schoenen aan, call your friends en trek er gezellig op uit! De volledige route vind je hier

GATE15

Starten doen we aan GATE15 in de Kleine Kauwenberg. Zoek je nog een spot om te verzamelen met je vriendengroep? Dan is dit de ideale plek!

Vandoag is’t

Antwerpen zou Antwerpen niet zijn zonder haar vele koffiebarretjes. Latte, cappuccino of liefst gewoon zwart? Deze barista’s doen je koffiehart sneller slaan, en niet alleen door de caffeïne😉.

8tea5

Bubbels in de champagne laten we deze maand even achterwege… Dan maar bubbels in je thee! Wat?! Bubbels in mijn thee? Ja hoor! Bij 8tea5 kan je bubbeltea drinken met de gekste smaken, zoals hibiscus, lychee en matcha.

Biochi

Kan je tijdens deze koude maanden ook niet genoeg krijgen van die lekkere theetjes? Bij Biochi kan je terecht voor de fijnste Chinese theesoorten. De authentieke producten zijn volledig biologisch en komen van de wilde Camellia Sinensis theeplant.

Quetzal

Van no shave november tot freakshakes february! Bij Quetzal kan je terecht voor de beste freakshakes van ‘t stad. Is zo’n shake niet freaky genoeg voor jou? Tover dan maar snel een melksnor op je bovenlip met de lekkere chocomelk bij deze gezellige chocobar.

Bar Basil

Na al dat warms is het tijd om af te koelen met een frisse mocktail. De kaart varieert tussen alcoholvrije klassiekers en nieuwe, originele combinaties. Deze mocktails zijn geen troostprijs, maar the real deal!

Joe and the juice

Weg met katers! Joe & the Juice boost je gezondheid met hun shakes en sapjes! Ze shaken verse en unieke ingrediënten tot het drankje van jouw dromen. Oh, en voor de vegan babes onder ons: ze maken ook ‘milkshakes’ op basis van cashewmelk. Wie zei er trouwens dat je tijdens Tournée Minérale geen shots kan doen? Bij Joe & the Juice kan je helemaal loco gaan op gember- en kurkumashots.

Five Guys

Een alcoholvrije kroegentocht zou niet compleet zijn zonder een kleine sweet escape. Bij Five Guys kan je terecht voor creamy milkshakes die je kan customizen met een heleboel toppings. Aardbeien, Reese’s Cups en zelfs… bacon. De milkshakes van Five Guys worden je favoriete guilty pleasure.

Bier Central

Mis je deze maand toch ‘ne frisse pint’? Bier Central has got you covered. Dit iconische bierwalhalla heeft meer dan 300 soorten op de kaart staan. Gelukkig bieden ze ook enkele kwalitatieve alcoholvrije bieren aan, waardoor je zelfs tijdens Tournée Minérale je skills voor  biersommelier kan aanscherpen.

Capri Coffee

Voor goeie koffie, thee en over-the-top milkshakes moet je hier zijn! Capri staat ook bekend om hun chai lattes en virgin mojito’s. En waar anders vind je nog een koffie voor 2 à 3 euro?!

Bodrum Palace

Deze kwaliteitsvolle pitabar aan Sint-Jansplein staat bekend om zijn heerlijke Turkse appelthee. En het beste van al? Als je hier iets koopt om te eten is de kans groot dat je de thee er gratis bij krijgt. De ideale spot om dus even bij te tanken op de alcoholvrije kroegentocht!

Tip van de redactie: Papa Jos

Redactielid Mayte tipt café Papa Jos, óók tijdens alcohol-free february: “Papa Jos is mijn favoriete café in de studentenbuurt. Ze hebben veel speciale alcoholvrije opties, zoals lavendelthee, verse kombucha of appel-rabarbersap.”

GATE15

Na deze uitgebreide tocht doorheen de stad kan je terugkeren naar GATE15 om afscheid te nemen van je minerale maten. En deze keer moet je je geen zorgen maken over de kater van morgen 😉.

© Mariam Farkhani

Nog interessante nieuwsberichten