Let’s go out: 5 Antwerpse plekjes om van de zon te genieten

Let’s go out: 5 Antwerpse plekjes om van de zon te genieten

© Kim Van der Zwalmen

Naar de jungle, Parijs of gewoon langs de Schelde, op deze idyllische plekjes in Antwerpen ben je altijd op vakantie. Extra leuk wanneer het zonnetje aan de hemel staat! Check de 5 favoriete adresjes van onze redactie!

Take 5 Minutes in Paris – Kloosterstraat

Nood aan een kleine vakantiebreak in het buitenland maar nadert de deadline voor je thesis? Geen nood, want je bent in no-time in Parijs. Oké, niet letterlijk Parijs, maar wel een terrasje dat je helemaal meevoert naar de Franse hoofdstad. Take 5 Minutes in Paris is een gezellig eetcafé met een romantisch terras in het groen. Geniet dus van het zonnetje zoals Emily in Paris maar dan in eigen stad. Dus eigenlijk Emily in Paris in Antwerp. Santé!

Adres: Kloosterstraat 50, 2000 Antwerpen

© Sarah Moens

Kempisch dok – Antwerpen Noord

Als havenstad ligt Antwerpen boordevol met dokken. Eén van de dokken die je zeker eens moet bezoeken is het Kempisch dok! Je kan deze plek vinden op het Noord, achter de AP Hogeschool – Campus Noorderplaats. Als er toch zoveel dokken zijn, waarom dan naar deze gaan? Wel, je kan er gratis barbecueën op de buiten BBQ’s die er staan. Omdat deze plek niet super bekend is, is de kans groot dat er voor jou en je vrienden nog wel een BBQ vrij is. Dat wordt heerlijk eten, genieten van de zon en het zicht op de Schelde, lachen met je vrienden en dat allemaal voor een studentikoos prijsje. Wie wil dat nu niet?

Adres: Kempisch dok ingeven in je GPS 🙂

© Sarah Moens

© Sarah Moens

© Sarah Moens

’t Groen Kwartier – Spéciale Belge Taproom

’t Groen Kwartier is een hippe en opkomende buurt, zeker als je op zoek bent naar een oase van rust en natuur in het hartje van Antwerpen. Mensen die er wonen mogen echt van geluk spreken, want ze wanen zich 24/7 op vakantie. Gelukkig kan je er altijd passeren en is de vakantie in Antwerpen dus nooit ver weg. Zin in een drankje? Passeer dan eens Spéciale Belge Taproom! Het is een bar opgericht door vier vrienden die je graag verschillende artisanale biertjes voorschotelen om het weekend goed in te zetten. Of je nu een echte bierkenner bent of eerder een nieuwsgierig lotje, ze hebben voor ieder wat wils. Ga je toch liever voor iets non-alcoholisch? Ook dat zullen ze met plezier serveren!

Adres: Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen

© Sarah Moens

© Sarah Moens

© Sarah Moens

De Scheldenbocht

Deze mag zeker niet in ons lijstje ontbreken. Nood aan ontspanning, maar geen tijd of zin om het ver te gaan zoeken? Spring dan je fiets op richting de Scheldenbocht. Met uitzicht over de Schelde en de Antwerp skyline is het er altijd genieten. De Scheldenbocht krioelt van jongeren die er picknicken, muziek luisteren en sommigen halen er zelfs hun beste goocheltrucs boven. En als je geluk hebt eindigt de avond al dansend. Vaak zijn er muziekliefhebbers te vinden die hun beste geluidsinstallatie meenemen en aanstekelijke deuntjes afspelen voor alle aanwezigen. Kortom: een zomerfestival dat niks kost, enkel en alleen een fietstochtje.

Adres: Scheldenbocht ingeven in je GPS 🙂

Bar Paniek

Dichtbij het hippe Eilandje ligt Bar Paniek: een vaste waarde aan het Kattendijkdok, en dat is geen verrassing. Gelegen in een oude hangar aan het water is deze alternatieve bar dé ideale plek om even van het zomerweer te genieten. Het nonchalante interieur en de unieke vibe zullen je zeker en vast weten te overtuigen. Om écht te begrijpen hoe Bar Paniek in dit lijstje terecht is gekomen moet je zelf langsgaan. Tip: blijf zeker tot de zon onder gaat en geniet van de gezellige lichtjes die reflecteren in het water.

Adres: Kattendijkdok-Oostkaai 21B, 2000 Antwerpen

© Kim Van der Zwalmen

© Kim Van der Zwalmen

Nog interessante nieuwsberichten