Woensdag op Wieltjes: hoe te geraken op StuDay?

Woensdag op Wieltjes: hoe te geraken op StuDay?

© Victoriano Moreno

StuDay op het strand, who would have thought?! Bij zo’n spectaculaire locatie als het Sint-Anna’ke horen natuurlijk minstens even spectaculaire vervoersmiddelen – en laten de opties je nu precies om de oren vliegen. Hoe kom jij dit jaar naar StuDay?

Stappen of trappen

Op een gemiddelde StuDay zet je gemakkelijk zo’n 15.000 stappen (ja, echt, ik spreek uit ervaring), dus te voet naar het zotste feest van het jaar afkomen is een challenge op zich. Toch is het niet onmogelijk: vanaf de Groenplaats bedraagt de afstand tot onze favoriete plage op Linkeroever ca. 3 kilometer. Om daar te geraken neem je natuurlijk de Sint-Anna-voetgangerstunnel!

Spring je toch liever op je stalen ros om de spierpijn van de volgende dag een beetje te beperken? Geen probleem. Onze gratis fietsparking bij het festivalterrein biedt meer dan voldoende plek. En ohja, óók dit jaar kun je wederom gebruik maken van onze Bike Repair Shop, in samenwerking met Groep intro en Mobiel fietsherstel. Terwijl jij heerlijk staat te dansen en sjansen worden je banden opgepompt, je remblokken en lichten gecheckt en je ketting gesmeerd. Haal je ‘m wel weer op voor 23u?

Over het water

Meer behoefte aan een avontuurlijke tocht? Dan reis je toch gewoon rechtstreeks over de Schelde! Met DeWaterbus reis je al voor een luttele 1 euro van het Steenplein naar Sint-Anna én terug. Maar let op: je gebruikte ticket is nóg meer waard. Nadien kun je ‘m namelijk omruilen voor een duoticket van 5 euro. Hoe tof is dat? De laatste waterbus vertrekt terug naar Rechteroever om 23u50, dus mis ‘m niet. Voor meer info, check de website van DeWaterbus.

Naast DeWaterbus kun je trouwens ook helemaal gratis de Overzetboot pakken vanaf het Steenplein. Hou dan wel je horloge bij de hand, want op donderdagen vertrekt de laatste vaart naar Linkeroever al om 18u en in de omgekeerde richting om 18u15.

© Frederik Beyens

© Victoriano Moreno

Deelstep

Altijd al eens willen rondracen op een deelstep? Mis dan nu je kans niet, want op StuDay kun je ‘m eens uitproberen voor een prikkie. Op donderdag 30 september kun je namelijk al een Bird pakken voor 1 euro! Dat hoorde je goed, maar nogmaals: 1 euro!! Een kortingscode heb je niet nodig, want als je afstapt bij StuDay wordt jouw korting automatisch verrekend. Go get it!

Tram of bus

Ook met de tram of de bus kom jij veilig aan op Linkeroever. Hiervoor neem je tram 3, 5, 9 of 15 (tot Van Eden of Halewijn) of buslijn 36 (tot halte Gloriantlaan). Check zeker de routeplanner van De Lijn voor de actuele vertrektijden.

Meer info nodig over trajecten, deelsystemen en hoe je te verplaatsen in Antwerpen? Neem dan vooral eens een kijkje op www.slimnaarantwerpen.be.

Nog interessante nieuwsberichten