Tips voor Trips: Oktobermaand edition!

Tips voor Trips: Oktobermaand edition

Nee hoor, de Oktobermaand is nog niet voorbij! Ook deze laatste week staan er nog tal van activiteiten op het programma. Zin om jouw geest cultureel te verrijken maar geen idee waar je moet beginnen? No worries, we got you! Speciaal voor jullie bundelden we enkele topactiviteiten samen die je de laatste week van de Oktobermaand zeker niet mag missen.

EXPO: Eurazië – Een landschap van veranderlijkheid

Elke Antwerpenaar is ongetwijfeld bekend met het Museum van Hedendaagse Kunsten (ook wel gekend als het M HKA). Deze keer werpt het MHKA een blik op het hedendaags Euraziatisch landschap om de pluraliteit van culturen, samenwerkingsverbanden en opvattingen in kaart te brengen. Op deze manier weerspiegelt de expo hoe er geen natuurlijke grenzen bestaan tussen Azië en Europa, ook niet in de kunst. Zin om deze spannende ontdekkingsreis te gaan beleven? Nog tot en met 31 oktober krijg je op vertoon van jouw geldige studentenkaart gratis toegang tot deze expo. En oh ja, je krijgt er ook een leuke gadget bij. Plan dit cultureel uitje dus alvast op jouw vrije schooldag!

FILM: StuDay Filmduel in Cinema Lumière

De filmliefhebbers houden best de avond van dinsdag 26 oktober vrij in hun drukke agenda, want op dat moment vindt het heuse filmduel in Cinema Lumière plaats. Nee, het filmduel is geen slagveld waarin verschillende filmregisseurs elkaar te lijf gaan. Het is wél een avond waar de studenten beslissingsmacht krijgen over welke film er te zien zal zijn op het witte doek. Nu al last van keuzestress omdat je geen tientallen filmbibliotheken wilt afschuimen? Wel, we maken het heel makkelijk voor je. Het gaat namelijk om een epische tweestrijd waarin twee opwindende titels het tegen elkaar opnemen. Aan jullie om het pleit te bepalen!

MUZIEK: Benny Sings in de TRIX

Op de avond van woensdag 27 oktober presenteert de Nederlandse Benny Sings zijn nieuwste album ‘Music‘ in de Trix. Met tien liedjes schotelt hij een hemelse mix van soul, jazz, hiphop en R&B voor. Benny Sings tracht met zijn muziek het herfst-dipje te voorkomen door het publiek mee te slepen met warme, harmonieuze melodieën. Op deze manier wordt elke sombere bui omgetoverd naar een staat van euforie. Ook de laatste week van de Oktobermaand geldt er de actie: 1+1 ticket gratis. Zo krijg je de unieke kans om samen met jouw beste buddy voordelig van het concert te genieten. Laat je meetronen met Benny’s muziek!

SPORT: Minigolf Beatrijs

Zijn culturele uitjes toch niet uwen dada? Dan bestaan er nog steeds leuke sportactiviteiten! Neem nu Minigolf Beatrijs, gelegen te Linkeroever waar je kunt minigolven tussen de kunst. Alle golfbanen bij Minigolf Beatrijs zijn onder handen genomen door beeldende kunstenaars waardoor je in- en door de kunstwerken speelt. Hoe cool is da?! Deze artistieke speeltuin heeft ook een terras met zicht op de Schelde waar je je kan neerploffen voor een drankje en een hapje na het golven. Nog tot en met 31 oktober krijg je twee euro korting bij vertoon van een geldige studentenkaart. Zo betaal je drie euro in plaats van vijf. Geen geld, toch?

Data, tijden, info en nog veel meer mindblowing activiteiten check je via de website van StuDay. Waar zien we jou terug? 

Nog interessante nieuwsberichten