Erhan Demirci: de persoon achter de glimlach

Erhan Demirci: de persoon achter de glimlach

Lachen is één van de belangrijkste dingen om te doen op een dag. Daar is Erhan Demirci het als comedian en presentator volledig mee eens! Dankzij de Oktobermaand kan je in de Arenberg met korting naar verschillende voorstellingen gaan kijken, waaronder ‘Doe Rustig’ van Erhan. Wij waren benieuwd naar het verhaal van de man die zorgt voor onze glimlach.

Met zijn nieuwste zaalshow ‘Doe Rustig’ heeft Erhan Demirci het over hoe druk het leven soms kan zijn, maar ook net het tegenovergestelde. Zijn inspiratie vond hij dan ook in zijn leven de laatste anderhalf jaar. “Als artiest hebben we meer dan een jaar niks kunnen doen, en dat had toch wel z’n effect op mij. Met humor kan je daar dan nog iets positiefs en grappig van maken, iets wat je altijd moet proberen te doen vind ik!” Ondanks het feit dat de titel van zijn show ‘Doe Rustig’ is, heeft Erhan het natuurlijk na zo’n jaar van niks doen liever druk. “De cultuursector heeft lang genoeg stilgelegen, het is tijd om er weer 100% voor te gaan”, iets wat wij bij STAN alleen maar kunnen aanmoedigen. Lang leve de Oktobermaand dus!

Erhan als student

“Als student heb ik eerst Marketing & Communicatie gestudeerd. Daarna heb ik Internationaal Bedrijfsmanagement gedaan. En dan heb ik daar nooit iets mee gedaan”. (lacht) Na een dik jaar op een kantoor in maatpak gewerkt te hebben merkte Erhan al snel dat hij een ander pad wou op gaan met zijn studies, waar zijn communicatieskills wel handig zouden blijken. “Ik weet als student Communicatie wel hoe ik de mensen aan mijn lippen moet houden, dus dat heeft mij wel geholpen in mijn carrière”.

Mijn studies? Daar heb ik nooit wat mee gedaan! – Erhan Demirci

© Erhan Demirci

© Erhan Demirci

Na een show van Najib Amhali was het voor Erhan duidelijk dat hij op een podium terecht hoorde. “Ik dacht toen bij mezelf: hoe cool zou het zijn dat ik dat ooit ook kon doen. En zo geschiedde“. Hij ging workshops volgen hier in Antwerpen en hij legde zo de nodige contacten om verder te bouwen op zijn carrière. “Zo is het eigenlijk volledig uit de hand gelopen”. (lacht)

Erhan voor de student

Studenten die met dezelfde droom zitten, daar heeft Erhan maar één raad voor: gewoon doordoen. “Wat ik nu beleef is een wilde droom. Ik hoopte ooit een eigen voorstelling te maken, nu heb ik er al drie. Iedereen heeft natuurlijk de nodige portie geluk nodig, maar het allerbelangrijkste blijft toch dat je niet moet opgeven”.

Geloof in jezelf en sta achter alles wat je doet – Erhan Demirci

“Geloof in jezelf en sta achter alles wat je doet. Goede humor is voor mij goede humor als ik er zelf om kan lachen. Ik ben zelf niet voor platte grappen, dus als ik er zelf om moet lachen zit het naar mijn gevoel goed. Het is pas als je zelf ergens achter staat dat je het ook kan overbrengen naar je publiek”.

© Erhan Demirci

De voorstelling van Erhan Demirci kan je op 21 oktober gaan kijken in de Arenberg en met de promocode STUDAY21 krijg je 5 euro korting op zijn show. Meer info over zijnen alle andere voorstellingen kan je vinden via de StuDay-website.

Nog interessante nieuwsberichten