Waarom ook jij te voet of met de fiets naar StuDay moet komen

Waarom ook jij te voet of met de fiets naar StuDay moet komen

Woehoe! StuDay 2019 komt steeds dichterbij. Reden te meer dus om eens goed je hersenen te kraken over hoe jij je op 26 september naar het toffe Spoor Oost gaat verplaatsen. Nu hoor ik je al denken: “Met de auto of het openbaar vervoer, dat lijkt mij het best.” Maar ho. Let me stop you right there. Wij hebben namelijk een aantal hele goede redenen om met de fiets of de benenwagen te komen voor jou in petto.

#1 Spoor Oost is dichtbij

Ja, echt. StuDay is dichtbij. Letterlijk. Hoewel Spoor Oost misschien klinkt alsof je jezelf helemaal naar de andere kant van de stad moet verplaatsen, is dit industriële terrein gelegen in het niet-zo-verre-oosten en dus makkelijk aan te wandelen of te fietsen. Vanaf de Ossenmarkt in de Studentenbuurt doe je er met je tweewieler ongeveer een kwartiertje over en te voet ongeveer 40 minuten. Oké, dat is misschien toch best lang. Maar laten we eerlijk zijn; wanneer heb jij voor de laatste keer een degelijke wandeling gemaakt?

#2 Burn baby burn

Wist jij dat één pintje ongeveer 100 calorieën bevat? Dat had je misschien liever niet willen weten, maar des te meer reden heb je om in beweging te komen en sportief naar het leukste studentenfestival van het jaar te komen. Met een fietsritje heen en weer verbrand je al ongeveer 2 á 3 pintjes. Waag jij je toch aan die avontuurlijke wandeling? Dan ben je er al gemakkelijk 4 kwijt. Scheelt toch weer een tripje naar de fitness.

#3 Waarschijnlijk ben je sneller

Ken je dat, al je vrienden staan al op StuDay met een frisse pint en jij staat nog op de metro te wachten? Die inmiddels al 10 minuten te laat is? Dat is een situatie die je natuurlijk koste wat kost wil voorkomen. Vanaf de Ossenmarkt is de reistijd richting Spoor Oost met de fiets even lang als wanneer je nog naar de metro moet wandelen. Maar dan zonder het risico op die altijd frustrerende vertraging. Ik zou het wel weten!

#4 Pimp my bike

Sportief gedrag moet natuurlijk beloond worden, en daarom mogen de eerste 120 gelukkige bezoekers gratis en voor niets hun fiets laten opknappen in onze enige echte Bike Repair Shop. Zeg maar goodbye platte banden en losse schroeven en hello fijn racemonster. Zo kom je zeker weten aan het eind van de dag weer veilig thuis.

#5 Ontdek Antwerpen

Vooral als je nieuw bent in Antwerpen – of als je de laatste paar jaren niet al te veel aan sightseeing hebt gedaan – kun je door middel van een mooie wandeling of fietstripje de stad direct wat beter leren kennen. Zo zie je nog eens dingen die je vanuit de metro niet kunt zien. Bonus: je kunt op de weg naar huis nog een spontane kroegentocht in de buurt houden. Score.

Nog interessante nieuwsberichten