STUDY360 wintereditie: Een Blok met – Zweedse – Ballen

STUDY360 wintereditie: Een Blok met – Zweedse – Ballen

©LUCID

The perfect studyplace doesn’t exi… Euhm, zei er iemand IKEA?! Ja, hoor, dit jaar staan er Zweedse balletjes op het STUDY360-kerstmenu! We hear those blok-bells jingling, ring tingle tingling too. Maar er is meeeer, veel meer! Studeren voor je examens doe je tijdens deze wintereditie van ma 5 december tot vr 3 februari 2023 ook nog op maar liefst vijf andere nieuwe unieke STUDY360-locaties! Wij zetten voor jou de spotlights op enkele van onze nieuwe bloklocaties voor deze winter!

Modelstudent gezocht? Ikea to the rescue

Van modelkeukens en showroom-slaapkamers kennen ze alles, maar what about de modelstudent? Die vind je er vanaf 19 december op dagelijkse basis terug! Installeer jezelf in het Ikea-restaurant en geniet er niet enkel van de studiemood, maar ook van overheerlijke Zweedse balletjes of een stukje Daimtaart. Genoeg van je boeken? Wij genieten alvast van een wandeling tussen de perfecte interieurs en de leuke hebbedingetjes voor op ons kot!

Met je neus tussen de boeken in het Letterenhuis 

Calling out you bookworms, want deze winter studeer je te midden van het geschiedkundig boekenarchief dat het Letterenhuis heet. Ze bewaren er al sinds 1933 alles wat met Vlaamse auteurs te maken heeft en dit in het midden van het historisch centrum. Dat resulteerde in een allegaartje van 2 miljoen brieven en handschriften, 130.000 foto’s en 50.000 affiches. Haal inspiratie uit al deze kennis en archiveer al je leerstof in dat koppeke van jou. Eén maal geslaagde examens gevraagd? Komt eraan!

 

Studeren bij Kif Kif, weg met dat gesnif-snif 

Voor Kif Kif is het gelijk hoe je die examens erdoor sleurt, zolang je ze maar KNALT! ‘Het is gelijk’ is niet voor niks de letterlijke vertaling van ‘Kif kif’ uit het Berbers. Jullie hadden vast wel begrepen dat studeren niet – de enige 😉 – insteek is van deze organisatie! In het dagelijks leven zetten ze zich in voor gelijkheid en tegen racisme. Via e-books en podcasts proberen ze mensen te informeren en inspireren hetzelfde te doen. Rock jij dit jaar de examens niet alleen in de vorm van een 20/20 maar ook met a bunch of sociaal engagement en goede karma? Let’s go!


Visit Vizit voor forever young vibes tijdens de examenperiode 

Forever young, dat is wat de student typeert, toch? Ben je dat gevoel even kwijt tijdens die zware blok? Verplaats je studiesesh dan naar jeugdcentrum Vizit. Het bruist er van het leven en de jeugdige vibes, net zoals dat lekkere pintje of die frisse cola waar je tijdens je pauze van geniet. Is Wilrijk je hometown of is het voor jou nog onontgonnen Antwerps gebied? Geen excuses is goed genoeg om niet langs Vizit te passeren.

Cocom…kom af, succesresultaat gegarandeerd! 

Op een boogscheut van de studentenbuurt vind je Cocom terug. Hun missie? Connecting Communities. En dat is net wat je als student zo hard nodig hebt tijdens de blok. Cocom zoekt een match voor leegstaande ruimtes in Antwerpen met mensen op zoek naar repetitieruimte of ateliers. Die perfect match vonden ze deze editie van STUDY360 ook voor studenten. Laat je inspireren en ga voluit voor een zomer zonder herries!

Verbanden zien bij Bindus VZW 

We’re all in this together! Het is misschien wel de meest geneuriede songtekst die weerklinkt in de gangen van STUDY360. Geen organisatie die hier beter bij aansluit dan Bindus vzw. Superdiversiteit, inclusie en interculturaliteit zijn hun basiswaarden en hun missie is verbinden. En zo verbinden ze dit jaar jou ook aan je gedroomde examenresultaat. Klaar voor dé good vibes die deze organisatie met het hart op de juiste plaats te bieden heeft? We zien je daar!

Belangrijke info:

Tijdens STUDY360 werken we volgens het principe “weinig regels, veel respect”. We houden het dus op een korte lijst aan afspraken. Maar wie deze niet respecteert, vragen we om onze locaties te verlaten.

Lees dus de tips en regels door vooraleer je jouw favoriete studieplek bezoekt!

Voordat je vertrekt:

  • Registreer je op onze website! Dit is verplicht.
  • Check eerst op de website welke locaties er open zijn en of er op je favoriete plek nog plaatsen beschikbaar zijn. Zo voorkomen we wachtrijen die de veiligheid in het gedrang kunnen brengen en ontgoocheling ter plaatse.
  • Bekijk zeker ook de openingsuren. Sommige locaties openen in het weekend of de avond.
  • Zorg dat je je toegangscode bij je hebt! Die heb je onlangs ontvangen per mail.

Eens ter plaatse:

  • Meld je aan en af via de voorziene tablets. Hierdoor kunnen wij live op de website het aantal beschikbare plaatsen weergeven en komt niemand voor verrassingen te staan op overvolle locaties. Weet dat je de toegang tot alle STUDY360-locaties voor de volledige blokperiode kan worden ontzegd wanneer je niet bent aangemeld.
  • Studeer in de studiezones en op de daarvoor voorziene plekken.
  • Wees galant. De medewerkers, het gebouw en voorzieningen zijn er voor je, behandel hen met respect.
  • Vermijd geluidsoverlast. Praat niet te luid en hou gsm-gebruik stil.
  • Hou het proper. Ruim je plek op als je weggaat.
  • Vermijd plaatsgebrek. Neem niet meer studieruimte in dan nodig, je jas of tas hebben geen aparte zitplaats nodig, en houd geen plek voor anderen vrij die nog niet aanwezig zijn.

Toch nog vragen? Check dan zeker onze FAQ

Alvast veel succes met je examens!

Nog interessante nieuwsberichten