In de kijker: nieuwe lichting kunstenaars tonen hun werk

In de kijker: nieuwe lichting kunstenaars tonen hun werk

wwwshowww 2021 affiche

©De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten

Ziezo, het academiejaar zit erop. Iedereen heeft de voorbije maanden keihard gewerkt om er – ondanks boosdoener Corona – het beste van te maken, en dat wordt beloond met mooie afstudeershows. Ook benieuwd naar wat de Antwerpse studenten te bieden hebben? STAN heeft speciaal voor jou voor een overzicht gezorgd.

Sint-Lucas Antwerpen

Op LUCA barst het van het creatief talent. Van fotografie tot design, iedereen komt er aan zijn trekken. Ook dit jaar organiseert LUCA Antwerpen enkele eindtentoonstellingen. Naast het bewonderen van het werk dat er hangt, is het meteen ook dé ideale gelegenheid om de campus, docenten en studenten zelf te leren kennen. Want misschien loop je er volgend jaar zelf rond?

AntwerpPhoto Festival | Eindejaarsexpo fotografie

Wanneer: zaterdag 26 juni t/m zondag 26 september
Waar: loodswezen (Tavernierkaai 3 2000 Antwerpen)

De Final Projects-expo van de bachelor Fotografie aan Sint-Lucas heb je misschien gemist, maar geen nood: voor het eerst kunnen deze pas afgestudeerde fotografen hun werk tonen op AntwerpPhoto Festival! Dat doen ze tussen big fish als Jimmy Kets en Erwin Olaf.

New Movement Expo AntwerpPhoto Festival

©Sint-Lucas Antwerpen

Eindexpo bachelor Beeldende Kunsten
(grafisch ontwerp, illustratie, juweelontwerp …)

Wanneer: zaterdag 11 september t/m zondag 19 september, open van 13 tot 17u.
nocturne donderdag 16 september (van 18 tot 21u.)
Waar: Sint-Lucas Antwerpen (Van Schoonbekestraat 143, 2018 Antwerpen)

Het nieuwe academiejaar lijkt misschien nog ver weg, maar neem je alvast voor om de vakantie feestelijk af te sluiten met de eindexpo van de studenten Beeldende Kunsten. Een flinke dosis inspiratie om het nieuwe schooljaar af te trappen vind je hier gegarandeerd.

Practise Practice | Master & premaster expo

Wanneer: zaterdag 26 juni t/m zondag 4 juli, open van 13 tot 17u.
nocturne donderdag 1 juli (van 18 tot 21u.)
Waar: Sint-Lucas Antwerpen (Van Schoonbekestraat 143, 2018 Antwerpen)

Laat het M HKA voor één keer links liggen en ontdek het niet te missen werk van de master en premaster studenten Beeldende Kunsten. Wees er snel bij! Deze expo bezoek je nog tot en met zondag 4 juli op de campus van Sint-Lucas Antwerpen.

Practise Practice Expo Sint-Lucas

©Sint-Lucas Antwerpen

Royal Academy of Fine Arts Antwerp

Niet alleen Sint-Lucas is trots op het werk van haar studenten. Ook de Royal Academy of Fine Arts staat te popelen om Antwerpen te laten kennismaken met de nieuwe lading afstudeerders.

wwwshowww 2021

Wanneer: wanneer je zin hebt
Waar: online, vanuit je luie zetel

Op 19 juni werd de eindejaarsshow van de 150 Antwerpse fashionstudenten live uitgezonden. De gewaagde, inspirerende show werd wereldwijd al meer dan 50.000 keer bekeken. Mode van eigen bodem en een cybercatwalk in je woonkamer? Check.

Ontdek de digitale catwalk hier.

wwwshowww 2021 affiche

©De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten

Openluchtproject In Situ 2021

Wanneer: tot en met zondag 17 oktober
Waar: UA Campus Drie Eiken (Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk)

Om de twee jaar bouwen de studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen samen met de Commissie Kunst een openluchtproject uit. Dit jaar is het weer zover. Nog tot en met 17 oktober bewonder je 12 unieke creaties op en rond de campus, geïnspireerd door de omgeving.

In Situ 2021

©Joris Herregods

Onboards Biënnale

Waar: verspreid over Antwerpen
Wanneer: nog tot zondag 25 juli

Heb je geen tijd om één van voorgaande boeiende expo’s te bezoeken, of is de tentoonstelling waar je naartoe wilde reeds afgelopen? Kijk dan vooral eens om je heen wanneer je door de stad loopt. Verspreid over heel Antwerpen ontdek je nu de openluchttentoonstelling Onboards Biënnale. Om de twee jaar nemen kunstenaars en studenten van de Koninklijke Academie en Sint-Lucas Antwerpen meer dan 200 billboard over om hun werk met het grote publiek te delen.

Onboards Biënnale 21

©Jonathan Ramael

Nog interessante nieuwsberichten