Humans of STUDY360: Spring Edition

Humans of STUDY360
Spring Edition

Lies

Het is weer lente! En dat merk je aan een aantal dingen. De vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt, er komen bloemetjes tevoorschijn… En STUDY360 is er weer! Speciaal voor alle studenten die toch wat zot worden in hun kot, voor iedereen die wat structuur zoekt bij het schoolwerk, voor alle jongeren die liever samen alleen studeren dan alleen alleen. Op de tweede dag van STUDY360 trok ik er op uit om te kijken wie die moedige studenten juist zijn, die nu al aan het blokken beginnen.

Samuel – Student SEW

“Het is vandaag dag 2 van STUDY360 en het is meteen ook de tweede dag dat ik er gebruik van maak. Gisteren zat ik in De Winkelhaak, wat echt een leuke locatie is, maar vandaag zag ik dat TRIX best lang open was. Dat is voor mij de perfecte motivatie om wat langer door te werken en meteen ook de uitgelezen kans om deze nieuwe locatie eens uit te testen. Je kot ben je in deze periode echt helemaal beu gezien, de muren komen op je af. Dus het is gewoon heel leuk om dan ergens anders te gaan studeren. Ik heb bij STUDY360 ook altijd een veel betere focus. Bij het begin van een nieuwe STUDY360-periode is het altijd leuk om te zoeken wat de beste locaties zijn, er zijn er ook altijd wel wat nieuwe. Die ben ik nu eerst aan het testen. Meestal wanneer ik dan zo mijn plaats wat heb gevonden, probeer ik daar ook wel naartoe te blijven gaan. Mijn go-to locatie kies ik op basis van de ligging, openingsuren en op basis van eventuele gratis koffie natuurlijk.”

“Je kot ben je in deze periode echt helemaal beu gezien, de muren komen op je af. Dus het is gewoon heel leuk om dan ergens anders te gaan studeren.” – Samuel

Joren – Student TEW

“Ik ben hier meegekomen met mijn kotgenoot Samuel. Hij was gisteren al gaan studeren bij STUDY360, hij was er heel enthousiast over en het klonk wel goed. Dus ik dacht, ik zal maar eens meegaan. Ik ben nog niet zo vaak gaan studeren op zo’n locatie, maar ik wilde het wel eens proberen. Zeker omdat je nu dan toch eens buiten kan komen op deze manier, het is toch een beetje sociaal contact hé. Tot hiertoe valt het al heel goed mee!”

Samuel

Joren

Lies – Studente gender en diversiteit

“Ik gebruik STUDY360 graag om eens ergens anders te zitten dan thuis. Het is nu de eerste dag dat ik hier ben, dus ik ben wel echt blij dat het terug open is, want ja de bib… 😉 Dit is toch echt iets anders he, de Zomerfabriek is een heel leuke plek. Ik ben er nog maar net, maar ik merk nu al dat het hier super rustig is. Dat in combinatie met het vele licht en de eigen tafeltjes is bijzonder aangenaam werken.”

Lies

Antar

Antar – Suppoost Zomerfabriek – Student SEW

“Ik vind het heel belangrijk dat STUDY360 wordt georganiseerd, omdat het de studenten écht helpt als we dit kunnen aanbieden. Zelfs als ik hier zit te suppoosten krijg ik nog steeds best veel werk gedaan, omdat je echt wordt meegenomen in de flow van het studeren en in de werksfeer die hier hangt. Als je de studenten zo bezig ziet, voelt het echt stom om hier dan Netflix te kijken ofzo, dus het werkt heel motiverend. Het is de eerste keer dat ik hier in de Zomerfabriek zit en ik was echt aangenaam verrast door de mooie locatie.”

“Als je de studenten zo bezig ziet voelt het echt stom om hier dan Netflix te kijken ofzo, dus het werkt heel motiverend.” – Antar

Bram (links) en Ruben (rechts)

Bram (internationale betrekkingen ) & Ruben (elektromechanica)

Bram: “Wij hebben allebei te weinig plaats op kot en nood aan wat sociale controle bij het studeren.”

Ruben: “Ja op kot kan ik mezelf echt niet goed concentreren en hier lukt dat veel beter omdat de mensen rondom u ook aan het studeren zijn. Dus dan spreken we samen af om op een bepaald uur op een locatie van STUDY360 te gaan studeren.”

Bram: “En er is hier Nalu ter beschikking voor de studenten, dat is natuurlijk ook belangrijk hé!”

Ruben: “En deftige wifi! Want op mijn kot heb ik niet het beste internet dus dat helpt ook niet als je dan iets wil doen voor school.”

Bram: “Ja we stonden hier enkele weken al voor de deur, blijkbaar voor het zelfs al open was, dus we zijn heel blij dat we hier nu terechtkunnen om samen te kunnen studeren. Het is heel goed om x aantal uur structuur te hebben. Geen enkele student wil een héle dag voor school werken, en hier kan je dan bijvoorbeeld van 9 tot 5 of 6 uur werken en dan heb je tenminste wat structuur.”

Marjan

Marjan – Suppoost Noordpoort – Student SEW

“Ik vind suppoosten in Noordpoort echt heel aangenaam. Het is een super unieke locatie met veel lichtinval en heel wat verschillende ruimtes voor de studenten. Het is ook erg fijn om zo dicht bij Park Spoor Noord te zitten, dan kan je tijdens je middagpauze een koffietje en een broodje halen hier in de buurt, dat gezellig opeten in het park en genieten van de zon. Ik suppoost nu al twee jaar en Noordpoort is superleuk, omdat het zo’n karaktervol en open gebouw is. Het voelt alsof ik mee met de andere studenten zit te studeren.”

“Ik studeer graag met wat techno/EDM op om helemaal in de flow te komen, en dat lukt hier heel goed.” -Gianni

Gianni

Gianni – Student Internationale betrekkingen

“Op kot studeren is niet altijd gemakkelijk, dus toen ik vorig jaar hebt ontdekt dat er heel wat vrienden van mij op locaties van STUDY360 gingen studeren, heeft me dat over de streep getrokken om het ook te proberen. Ik zit graag bij Noordpoort omdat het niet zo ver is en er veel verschillende compartimenten zijn. Ik studeer graag met wat techno/EDM op om helemaal in de flow te komen, en dat lukt hier heel goed.”

Kom jij ook studeren bij STUDY360? Dat kan nog tot en met 25 juni 2021. Check voordat je vertrekt even de regels die gelden tijdens deze coronaproof editie. Samen houden we het veilig. STAY SAFE en succes met de blok!

Nog interessante nieuwsberichten