De festivaltrend van 2020

De festivaltrend van 2020

StuDay werd overspoeld met festivalgangers met de mooiste outfits en de leukste kapsels. Om al wat inspiratie op te doen voor de volgende editie, gingen wij op zoek naar dé festivaltrend van 2020! We polsten naar de meningen van enkele modekenners op StuDay, time to shine!

Tomy en Shiara

“De festivaltrend van 2020 zal vooral draaien rond de opvallendere looks. Festivalgangers willen tonen dat ze bezig zijn met hun uiterlijk en outfit, waardoor ze echt in het oog springen. De looks die je zal spotten op een festival zijn daardoor ook totaal anders dan de looks in het gewone straatbeeld. Wanneer we zelf naar een festival gaan, vinden we dat onze look wel wat uitdagender mag. Het is dan ook dé uitgelezen kans om te tonen wie je bent en je persoonlijkheid in de schijnwerpers te zetten.”

Camille

“Ik geloof dat festivaltrends vaak terugkomen. Vooral glitters en de “bohemian stijl” zie ik jaar na jaar weer verschijnen op festivals. Dit soort looks vind ik zelf ook wel het mooist. Toch kleed ik me zelf totààl niet zo om af te zakken naar een festival. Ik draag wat strakkere kledij en experimenteer met tegenstrijdige kleuren. Ook zwart combineer ik altijd in mijn outfits. Zo zou ik bijvoorbeeld een zwarte outfit dragen met veel opvallende gouden juwelen.”

Abdel

“Het is mijn allereerste keer op dit soort festival, dus ik vind het best moeilijk om de trend van 2020 te voorspellen. Wel denk ik dat de opvallende haarstijlen, zoals krullen en vlechten, zeker in de mode zullen blijven. Ik zag vandaag al een heleboel meisjes hun haren op deze manier in model laten brengen bij de kappersstand van mijn klas. Als ik niet zou moeten werken op StuDay en zelf festivalganger zou zijn, zou ik voor een iets klassiekere look gaan. Classic never goes out of style!”

 

Noortje & Maarten

“Dé ideale festivaltrend zijn sokken met slippers! Het is supermakkelijk: je maakt je schoenen niet vuil of kapot, én de sokken en slippers kunnen zo de wasmachine in! Zelf zouden we dat wel nooit dragen op een festival! *lachen* Wij gaan voor een makkelijke outfit, met versleten kleren die lekker vuil mogen worden. Slim!”

 

Nog interessante nieuwsberichten