Architecturale pareltjes bij STUDY360!

Architecturale pareltjes bij STUDY360!

Die vier muren van je kot even beu gezien? In ’t Stad vallen meer dan genoeg architecturale pareltjes te ontdekken én op sommige van die toplocaties kun je zelfs een straffe bloksessie houden tijdens STUDY360! Deze drie juweeltjes wonnen zelfs een architectuurprijs. Welke is jouw favoriet?

Pallazo Verde – Circuit Zuid

Op zoek naar échte frisse stadslucht? Dan moet je in het Nieuw Zuid wezen! Sinds 2021 staat daar namelijk Pallazo Verde, één van de groenste gebouwen van België. Met drie collectieve daktuinen is het goed voor 86 bomen, 1000 struiken en 1200 planten. Dit Groene Paleis werd ontworpen door de Italiaanse toparchitect Stefano Boeri, internationaal bekend voor zijn vertical gardens. En dat valt duidelijk in de smaak, want dit jaar werd Pallazo Verde genomineerd voor de Real Estate Society Award 2021. Volgens ons alvast verdiend!

Volkomen logisch dus dat je hier ook onze STUDY360-nieuwkomer Circuit Zuid kan vinden, want bij hen staat de circulaire economie centraal. Dat merk je ook meteen als je er binnenstapt. Van de tegels op de grond tot de gordijnen van de kringwinkel: alles bestaat uit hergebruikte materialen. Die kruk waar jij straks op zit te blokken? Gemaakt uit gesorteerde resten van oude stoelen. De tafels? Resten marmer die werden gered van de afvalberg. Ecologisch bewust studeren: chéck!

 

© Triple Living

© 2021 Circuit Zuid

© 2021 Circuit Zuid

WATT-toren – Fosbury&Sons

Work had, play hard, dat doen ze bij Fosbury&Sons, onze tweede nieuwkomer deze STUDY360-editie. Loop je in de buurt van het Albertpark, dan kan je niet naast de twaalf verdieping hoge WATT-toren kijken. Deze modernistische kathedraal, ontworpen door Léon Stynen in 1958, werd recent tot op haar ruwe betonnen structuur gestript en gecombineerd met hout, stal, glas textiel en weelderig groen. En wat een resultaat: weg duffe kantoorruimtes, hallo hippe co-working space met pooltafels, loungezetels en stille plekken! Ideaal dus voor de blokkende student die wil netwerken.

Eenmaal aangekomen in hun gezellig lobby vind je al meteen de grootste blikvanger: een elegante kroonluchter ontwerpen door Carlo Scarpa. Kijk even verder en geniet meteen van het uitzicht vanuit de zes meter hoge ramen. Ook voor de kunstliefhebbers onder ons is er goed nieuws, want Fosbury&Sons werkte nauw samen met enkele galerijen om hun ruimte in te richten. Van kunst door Damien Hirst en Fabre tot vintage meubilair: fotomomenten bij de vleet!

© Fosbury&Sons

© Fosbury&Sons

GATE15 – TARMAC

Onze top drie zou niet volledig zijn zonder ons eigen vertrouwde GATE15. En we mogen er terecht trots op zijn! In 2015 leverde het ons zelf de Belgische Prijs voor Architectuur op.

Met hulp van BOB361 Architects transformeerde ons gebouw van een vervallen 17e-eeuwse handelspand tot een bruisende plek midden in de Universiteitsbuurt waar studenten zich kunnen informeren, vergaderen of evenementen organiseren. Naast de infobalie van STAN vind je er ook een knusse computerhoek, het internationaal studentenloket én maar liefst twee polyvalente co-working spaces die je kan huren voor jouw volgende netwerk-event of meeting: TARMAC en onze Meet & Greet. Als kers op de taart vind je vlak aan onze ingang een pleintje waar je kan uitblazen na een straffe STUDY360-bloksessie én de beste koffie van ’t stad vindt bij bar_TAKEOFF. Spring zeker ‘ns binnen!

Benieuwd geworden wat voor verborgen schatten STUDY360 nog te bieden heeft? Je kan nog tot en met 4 februari al onze locaties online én fysiek bezoeken! Ontdek ze allemaal via onze website  😉!

Nog interessante nieuwsberichten