Zó studeer je efficiënt op kot

Zó studeer je efficiënt op kot

Het kotleven is fantastisch, maar we kunnen ons voorstellen dat het soms lastig kan zijn om jouw studeerplekje nog te onderscheiden van de ruimte die ook bedoeld is voor ontspanning. Natuurlijk ben je van harte welkom om te komen blokken op één van onze prachtige STUDY360-locaties, maar óók als je liever op kot studeert schieten wij graag te hulp. Zie hier: vier tips voor hoe jij jouw studeerplek op kot het meest efficiënt inricht.

1 Creëer een duidelijke werkplek

En dit plekje hoeft helemaal niet enorm te zijn. Een bureau met een comfortabele stoel is al voldoende! Hier bewaar je alle benodigdheden voor jouw bloksessie: van boeken tot pennen en je laptop. Vanaf nu is dit het plekje where the magic happens, en nergens anders. Door een duidelijke werkplek voor jezelf te creëren voorkom je dat je per ongeluk wegdommelt tijdens je studiesessie vanuit bed (oeps), creëer je structuur voor jezelf en hou je werk en privé gescheiden. Je werkplek hou je het best zo opgeruimd mogelijk, zodat je direct aan ’t werk kan (en niet eerst je cursus moet zoeken onder de lege chipszakken). Even ter illustratie, dit is dus hoe het níet moet: 😉

2 De werkplek is niet bedoeld voor ontspanning

Is het tijd voor een pauze? Dan is het tijd om je werkplek eventjes te verlaten! Wanneer ontspanning en studeren in dezelfde ruimte plaatsvinden, ligt al snel het gevaar op de loer om toch nog eventjes die paar pagina’s te lezen tijdens het eten van je broodje. Maar zoals we allemaal weten: pauzes zijn cruciaal voor de concentratie. Ga daarom een blokje om voor een frisse neus of kijk een serietje vanuit je luie zetel. Ontspanningsmomenten zijn belangrijk, en verdienen hun eigen plekje.

3 Speel met verlichting

Goede, felle verlichting is key wanneer je aan het werk bent, maar heb je meestal minder nodig wanneer het even ­me-time is. Door te spelen met verlichting kun je jouw kot direct een andere uitstraling geven en de sfeer aanpassen aan jouw eigen stemming of aan de activiteit die op de planning staat. Dim het licht wanneer het tijd is voor een pauze, steek een paar gezellige kaarsjes aan en je zult een stuk beter tot rust komen.

4 Vermijd eten tijdens je bloksessie

Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets moet eten. Gezond eten tijdens de blok is juist heel belangrijk! We schreven hier al over hoe brainfoods jou kunnen helpen om je beter te concentreren. Maar eten tijdens je bloksessie én aan je werkplekje, dat is een minder goed idee. Snel een paar snoepjes eten tijdens het studeren kan verleidelijk zijn, maar wanneer je maaltijden en tussendoortjes inplant tijdens de pauzemomenten is de kans groot dat je je veel bewuster zult zijn van wat en hoe veel je eet.

Blijf je het toch moeilijk vinden om privé en werk van elkaar te onderscheiden op jouw kot, of ben je toe aan een nieuwe omgeving om je concentratie een boost te geven? Dan kom je toch gewoon een dagje studeren op één van onze STUDY360-locaties! Op onze website check je waar, wanneer en hoe je daar terecht kunt. Succes!

Nog interessante nieuwsberichten