Voed je brein, verdien een centje en laat jezelf horen deze zomer

Voed je brein, verdien een centje en laat je horen deze zomer

Hier is ie weer, de zomer. In het beste geval betekent dat drie prachtige maanden van vrijheid en plezier. Nog niet helemaal zeker hoe je al deze tijd opgevuld krijgt? Dan schieten wij je heel graag met inspiratie te hulp.

  • Als je een centje wilt bijverdienen

Allemaal goed en wel dat bon vivant bestaan, maar hoe krijg je dat gefinancierd? Dat je lokale bakker ongetwijfeld wel wat extra hulp kan gebruiken, weet je waarschijnlijk wel zelf. Maar wist je ook dat je deze zomer je portemonnee én de wetenschap vooruit kan helpen?

De Universiteit Antwerpen start een nieuwe studie waarmee ze een vaccin tegen Polio hopen te vinden. Hiervoor zoeken ze deelnemers die in 2002, 2001 of de laatste drie maanden van 2000 geboren zijn. Voor je deelname aan het onderzoek krijg je, naast eeuwige dankbaarheid, ook een mooie vergoeding! Double win. Kijk hier voor alle informatie over het onderzoek.

© Mediawijs

© Mediawijs

  • Als je rijker in ervaring wilt worden

Geld is natuurlijk ook niet alles. Misschien heb jij vooral zin in nieuwe ervaringen. De wijde wereld intrekken of een tropische yoga retreat zijn deze zomer jammer genoeg niet aan de orde. Iets wat dan wel weer kan, is de Europese pannen van het dak debatteren.

We verklaren ons nader. Ben je niet op je mondje gevallen en een passie voor grote onderwerpen? Dan moet je gewoon deelnemen aan Debate your issue. Vanaf september kan jij daar namelijk de stem van de Vlaamse jeugd vertegenwoordigen. Workshops, debatten, podcasts… deze ervaring heeft je echt alles te bieden. Oh en vertelden we je al dat je dit alles gaat delen met jongeren in heel Europa? Gaat je hartje al helemaal te keer? Snel jezelf dan hierheen voor extra info en inschrijving!

© Museum Plantin Moretus

© Museum Plantin Moretus

  • Als je hersenen een uitdaging kunnen gebruiken

Een beetje bakken en braden in de zon, een beetje rondhangen bij grote waterplassen en hier en daar eens wat kuieren. Voor sommigen staat zomer vooral gelijk aan heel wat lanterfanten. Maar wat als dat voor jou niet het geval is? Misschien wil jij deze zomer bovenal die grijze massa van jou in shape houden. Wel wat dacht je van een lesje tekenen onderwezen door de Vlaamse Meesters?

Met de expo “op-en-top getekend” stelt Museum Plantin-Moretus 25 tekeningen van namen zoals o.a. Rubens, Van Dyck en Jordaens ten toon. Variërend van onderstudies tot volledig afgewerkte stukken, biedt deze tentoonstelling heel wat inzichten in de kunst van het tekenen. Je stapt sowieso buiten met bergen inspiratie. Meer informatie over de tentoonstelling vind je hie

Nog interessante nieuwsberichten