Jobhunten doe je zo

Jobhunten doe je zo

 

Van plan om dit academiejaar af te studeren? Dan denk je wellicht al na over what’s next. Job browsen kan via de traditionele jobsites, maar er zijn ook heel wat andere jobkanalen of jobbeurzen waarop je de vacature van je dromen kan vinden. You either love them or you hate them, maar één ding is zeker: you need them! 😉 Klaar voor het allerlaatste tweede semester in je studentenleven? Ook dan zijn wij er voor jou! Laatstejaarsstudenten unite! Check de volgende jobbeurzen en thank us later.

Ready, set, go!

Pas afgestudeerd en meteen je droomjob in handen? Niets is minder evident. Check daarom eens de voordelen van een jobbeurs. Een jobbeurs is gratis, biedt netwerkmogelijkheden, direct contact, loopbaanadvies en nog veel meer. Bovendien kan je er tientallen bedrijven vinden die staan te popelen om met jou in gesprek te gaan. Maar, first things first (voor wie op dit moment een paniekske krijgt) welke jobbeurzen zijn er?

Jobbeurzen van Jobat

Met partners zoals VDAB, Actief Interim, Port of Antwerp Bruges, FOD Justitie, Proximus en anderen is er voor elk wat wils op de jobbeurzen van Jobat. Je kan er een-op-een-gesprekken met werkgevers voeren en carrièreadvies vragen. Bovendien kan je meedoen aan jobgerelateerde workshops waar verschillende standjes jou gratis en voor niets de kunst van het solliciteren aanleren. Als leuk extraatje kan je er zelfs een cv-pasfoto laten maken door een professionele fotograaf én je laten masseren na een zware dag jobhunten.

De jobfair is volledig gratis, maar inschrijven is nodig.

Tech & Innovation Festival

Future Entrepeneurship is er voor studenten gepassioneerd door innovatie en technologie. Op 24 en 25 april kan je in de Waagnatie in Antwerpen gratis (!) luisteren naar inspirerende sprekersnetwerken met CEO’s, CFO’s, creative directors en like-minded laatstejaarsstudenten. Wie weet secure je misschien je toekomstige job of stage! Schrijf je snel in!

Jobhunten doe je ook gewoon op school. Wist je dat er heel wat jobbeurzen verbonden zijn aan jouw universiteit of hogeschool?

Compass van de Universiteit Antwerpen

Deze jobbeurs is een beetje een specialleke. Het is geen typische jobbeurs maar een programma van Universiteit Antwerpen dat masterstudenten het hele jaar door navigeert in hun zoektocht naar een droomjob. Het aanbod is gigantisch én nuttig, dus ga zeker eens neuzen tussen alle webinars, tips en concrete info van werkgevers en laat je in contact brengen met alumni en bedrijven. Per faculteit kan je checken welke jobevents er gepland staan. Zo vind je het perfecte job- dekseltje voor jouw carrière-potje. Maar wees er snel bij want de meeste events startten al in maart.

Het Carrière Center van de Artesis Plantijn Hogeschool

Of liever een digitale schatkamer aan studentenjobs en vaste jobs die jou moeiteloos verbinden met alle mogelijke organisaties en bedrijven. Twee gouden tips: laat je rechtstreeks én automatisch matchen met functies die volledig in lijn liggen met wat jij wil doen via het karamel-jobplatform en/of plaats je vacature op de traditionele manier in de databank van AP op het Jobteaser-platform.

De platforms informeren je het hele jaar door over studentenjobs, netwerkmomenten, jobevents en workshops én je kan ultragemakkelijk online op vacature(s) reageren en je inschrijven voor event(s). Win-win!

Antwerp Maritime Academy

Ook de Hogere Zeevaartschool laat je zeker niet in de steek na je studies. Check hun website met vacatures voor de perfecte eerste job.

Associatie KU Leuven

Studeer je aan de KUL? Dan is de Associatie KU Leuven het deurtje waar jij moet aankloppen. De Associatie KU Leuven en hun partners organiseren een hele reeks boeiende jobbeurzen die ze netjes oplijsten per studentenstad, faculteit en studierichting. Check it out!

Nog enkele tips…

Wil je meteen aan het werk nadat je afstudeert? Schrijf je dan in bij de VDAB als werkzoekende. Ook als je een deeltijdse job gevonden hebt, kan je dit best doen. Enkel zo heb je recht op verschillende uitkeringen.

Als je je inschrijft als werkzoekende voor je 24ste verjaardag, dan start je beroepsinschakelingstijd, een soort ‘wachttijd’. Dan heb je dus nog een heel jaar om een job te vinden, so no stress! Tijdens deze periode word je gezien als werkzoekende en niet als werkloos.

Weet je nog niet waar je überhaupt wil solliciteren? De VDAB heeft een nuttige oriëntatietest, die aangeeft welke jobs bij jou passen. Bovendien ondersteunt de VDAB je ook bij het solliciteren. Check zeker hun stappenplan naar een jobmatch made in heaven.

STAN – Afgestudeerd! Wat nu?

Ook STAN is de uitgelezen tussenstop vooraleer je jouw eerste babystapjes waagt op de arbeidsmarkt. Met een arsenaal aan afstudeertips zijn we totaal niet van plan om ook maar het kleinste detail rond solliciteren te gatekeepen.

Nog interessante nieuwsberichten