Tijd voor … study-break bezigheid

Tijd voor … study-break bezigheid

Bon, we gaan er geen doekjes meer om winden, de blok is er eentje van beton dit jaar. Eentje waar we met onze broze tandjes niet zo makkelijk kunnen doorbijten. Dat mag, meer zelfs moét, gezegd en eens goed zagen helpt. Maar na ventileren komt reageren dus here comes a little bit of pixie dust, de roze bril, de positieve kant: wat kan er nog wél? Tijd voor… de ideale bezigheid tussen het blokken door! Want wilde je niet altijd al….

… een playlist aanmaken voor elke mood?

Getest en goedgekeurd: muziek troost, motiveert, verbindt, ontspant, … De shuffle-knop is een leuke tool maar ook risky business. Passeert Maria Carrey op 10 minuten voor je deadline terwijl je al stokstijf staat van de stress, dan gooi je die pc het raam uit. En draai geen Birdy als je al op het punt van huilen staat. Of ga jij stiekem belachelijk goed op Niels Destadsbaeder maar wil je toch liever niet dat dat opspringt op het kerstetentje? Dan is die zee aan tijd vandaag de oplossing! Maak een playlist aan voor elke mood en geniet nog jaren van deze tijdsinvestering. Want wat je vandaag in je Kerstplaylist zet, zal volgend jaar zeker ook nog goed van pas komen.

Ik begon alvast met een ‘happy while healthy’ playlist die je niet alleen gezond maar ook gelukkig houdt in deze gekke tijden, check ‘m hier! 

… tijd maken voor kerstkaartjes?

Mijn ouders krijgen elk jaar een berg aan kerstkaartjes toegestuurd en stiekem maakt mij dat ontzettend jaloers. Want onze generatie moet het vaak doen met een ‘happy newyear’ smsje. Maar… daar komt dit jaar verandering in! Geen leukere studiepauze dan het schrijven van kaartjes naar al je vrienden. Schilder ze zelf, koop ze op zowat elke hoek van de straat of bij een van je creatieve vrienden – wij kopen de onze alvast bij redactielid Jamina – of maak gebruik van de fotokaarten van Bpost. De enige adder onder het gras, hoe kom je subtiel het adres van je vrienden te weten… Any tips? Let us know, want ook wij strugglen ermee!

… je reis van Afrika tot in Amerika vereeuwigen?

We herinneren ons de tijd dat we op vakantie mochten alsof het gisteren was. En het goede nieuws is, geen virus houdt je tegen die mooie herinneringen thuis te herbeleven! Maak gebruik van je studiepauzes om foto’s verzamelen en te bundelen in een fotoboek. Ze laten printen bij bijvoorbeeld HEMA of Kruidvat om te gebruiken als decoratie op kot kunnen je later nog veel plezier opleveren! Let’s go!

…je creatieve brein loslaten?

Last van een bom aan creativiteit maar een gebrek aan creatieve tijd? I knew the feeling, maar daar bracht corona verandering in! Ik zet nu niet alleen mijn roze bril op, ik kan ‘m ook schilderen! Een gigagoede tip om je blokpauze én je kot op te fleuren terwijl je je hoofd helemaal leegmaakt: creatieve tijd! Neem de verfborstels, breinaalden, origami,  naaimachine, gitaar, borduursetje, tie-dye, mandala, puzzel, macramé, twisted candles … bij de hand en begin eraan. Maar opletten geblazen, vaak is het zo leuk dat je de tijd uit het oog verliest dus mind your studybreak time!

Een kersttip: neem oud krantenpapier en een origami-YouTube tutorial bij de hand en maak dit jaar je eigen kerstversiering voor in de boom.

… de kasten eens grondig uitrommelen?

Factcheck, rommel in je kamer zorgt voor rommel in je hoofd. De go-to oplossing in drukke tijden is vaak alles in je kast proppen want uit het oog is uit het hart en zo kunnen we weer verder. Maar onze tip: zet een leuk muziekje op – misschien eentje uit een van je nieuwe playlists? – en rommel die kasten eens uit. Doe het Marie-Kondo style: neem elk voorwerp vast en vraag jezelf af of je er gelukkig van wordt. Zo nee? Weg ermee! Naar het schijnt een zeer effectieve weg naar een gelukkiger leven, less is more!

… iets voor iemand anders doen?

Je hebt ze ongetwijfeld al meermaals zien passeren, de vlammetjes van de Warmste Week. Ook bij STAN brandt er een vlam voor jou! Op de website van de Warmste Week vind je een overzicht van alle initiatieven die georganiseerd worden en waar jij je steentje in kan bijdragen. Kook bijvoorbeeld op Kerstavond alsof het hele gezin komt eten maar doneer het aan de voedselbanken om ook kansarmen een fijne kerstavond te geven. Zo maken we de feestdagen dit jaar net dat tikkeltje warmer.

… Antwerpen eens grondig gaan ontdekken?

De benen strekken = de perfecte blokpauze. Sporten is een optie maar het moet gezegd, soms heb je daar gewoonweg geen zin in. Niet erg, een leuk tripje kan het ideale studie-skipje zijn! We verzamelden onze tips voor trips in dit artikel. Go check it out!

Nog interessante nieuwsberichten