Tips voor trips – the home edition

Tips voor trips – the home edition

Nu we met z’n allen in ons kot blijven, lijkt aan cultuur doen moeilijker dan ooit. Maar niks is minder waar. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de beste Antwerpse cultuuractiviteiten, om gewoon vanuit je luie zetel te doen. Zo heb je tijdens deze coronacrisis, geen cultuurcrisis.

PODCAST

Fleur je dagelijkse wandeling op met een podcast. En wat is er leuker dan een podcast in thema van jullie prachtige studentenstad? Een podcast over onze grootste schilder Rubens bijvoorbeeld, of ontdek het verhaal achter enkele tophits met ‘Mastertrack: het verhaal achter je liedje’? Voor ieder wat wils.

(c) Klara

COMEDY

Lachen helpt je door alle zware tijden heen, dus ook nu. Xander De Rycke lacht met middelmatige tv, en doet dit gratis op YouTube. Jaarlijks zet hij zijn eindejaarsconference online, zodat iedereen ervan kan genieten. Ideaal voor tijden zoals nu. Ontdek ook zeker de sketches van enkele Antwerpse comedians, zoals Alex Agnew en Tine Embrechts.

FILM

#blijfinuwkot wordt bij veel mensen een hele dag Netflixen. Nadeel: die laatste nieuwe kaskraker is daar natuurlijk nog niet op te vinden. Lumière biedt hiervoor dé oplossing: thuiscinema. Koop je online bioscoopticket via hun website, en geniet voor 8 euro van de filmsensaties van het moment. Zo krijg je de nieuwkomer in de  Antwerpse cinemscène gewoon bij jou in huis.

(c) Lumière Antwerpen

CONCERT

Stond jij normaal volgende week te genieten in de Trix, de Roma of het Sportpaleis? Dat wordt nu genieten in je living. Doe dit met de Radio 1 Sessies en geniet van de beste Belgische artiesten. Jazz kan je deze maand gratis streamen via Evil Penguin TV. Ook Studio Brussel voorziet dagelijks concerten met hun Café Quarantaine. Keuze genoeg!

MUSEA

Een echte kunstkenner worden en expo’s bezoeken vanuit je bed? Dat kan! FOMU brengt hun succesvolle tentoonstelling ‘Stephan Vanfleteren – Present’ helemaal online. Een zesdelige reeks met gids Karolien leidt je doorheen zijn wereld en zijn werk. De video’s van je vinden via hun website of Facebookpagina.

Nog interessante nieuwsberichten