STUDY360 in beweging: sporten in de buurt van onze locaties

STUDY360 in beweging:

sporten in de buurt van onze locaties

© Aiki Photography

© Aiki Photography

Morgen is het eindelijk zover: (binnen) sporten in groep wordt weer mogelijk! Gelukkig, want drie lockdowns geleden zag je lichaam er misschien iets anders uit (dat van mij wel alleszins). Tijd dus om weer te trainen! Wist je trouwens dat sporten de ideale pauze is tijdens het blokken? Alsof het coronabeestje en de overheid wisten wanneer het juiste moment was om alles weer open te gooien. Om jou van de ideale pauze te voorzien, hebben wij even enkele toffe sportfaciliteiten in de buurt van onze STUDY360-locaties uitgezocht. Zo kan je overal je energie kwijt op een gezonde manier.

Sporten in het groen

Iets wat al langer kan, is samen sporten in de buitenlucht. Het betekent natuurlijk niet omdat alles binnen weer opent, dat je ook verplicht binnen moet sporten. Ook buiten kan je die examenstress gemakkelijk weg trainen. Zo kan je tijdens het studeren in 252 CC terecht in Hof De Bist vanaf de eerste voet die je buiten zet. In CC Berchem kan je gaan sporten in De Villegaspark en naast het Provinciehuis kan je natuurlijk het Harmoniepark vinden. Wil je het groter aanpakken? Dan ga je studeren in de TRIX en neem je een pauze op het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Genoeg plekken dus om lekker te zweten in de natuur.

© Swa De Heel

© Swa De Heel

© frederikbeyens

© frederikbeyens

Een plons in het water

Op warme dagen is een frisse duik altijd welkom. Gelukkig is er in Antwerpen een gigantisch aanbod aan zwembaden. Zo kan je na het studeren in CC De Kern terecht in Zwembad Ieperman, maar ook Zwembad Plantin Moretus opent graag zijn deuren voor jou na een bezoekje aan de Zomerfabriek. In de buurt van Noordpoort kan je naar Zwemcentrum Sportoase Veldstraat om je hoofd af te koelen na een zware studiedag. (Fun fact: een stukje van onze corporate video werd hier opgenomen? Heb jij hem al gezien? Check hem hier!)

© Joris Casaer

© Joris Casaer

© Joris Casaer

© Joris Casaer

Sun’s out, guns out

De spierbundels onder ons zijn enorm blij dat de fitnesscentra weer opengaan, maar ook de beginnende sporter is hier meer dan welkom. Bij Jims zien ze jullie heel graag toekomen naar het studeren bij Brouwerij De Koninck. Aan het studeren in het MAS? Ga dan eens een kijkje nemen bij Sportclub ’t Eiland, zij bieden zowel individuele fitness als groepslessen aan. Wil je toch liever buiten aan je spieren werken? Dan kan dat na het studeren in deSingel op de Wilrijkse Pleinen, of aan het Kievitplein dicht bij De Winkelhaak.

© Den Antwerpenaar

© Den Antwerpenaar

© Sporting A

© Sporting A

Urban sports in de stad

The real cool kids zullen waarschijnlijk wel weten waar ze moeten zijn, maar Antwerpen zit boordevol urban pareltjes. De skaters kunnen terecht op het Theaterplein naast de Arenberg. Als je je in de buurt van Noordpoort bevindt, kan je ook steeds terecht bij SPRK. Basketten doe je dan weer op het Basketbalplein Sint-Jansvliet in de buurt van de Kavka, of op Basketbalplein Sint-Andries dichtbij Campus National.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Sporting A

© Sporting A

Nog interessante nieuwsberichten