Partners of STUDY360

Partners of STUDY360

Sarah, Borgerhub
Robine, Borgerhub

December: de maand van Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar, cadeautjes… Maar waar we het volgens mij allemaal mee eens kunnen zijn, is dat de blok geen geschenk is. Gelukkig is STUDY360 deze examenperiode terug met een extra lange super-editie! Als dat geen cadeau is… 😉 Deze blok kan je wederom op heel wat unieke locaties in ’t Stad gaan studeren, en dat zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder onze partners. Hoog tijd dus om er enkele in de kijker te zetten!

Sarah, BorgerHub

Toen Sarah zes jaar geleden na lange tijd in het buitenland terug in België kwam wonen, wilde ze een ruimte creëren waar mensen met een droom van ondernemerschap elkaar kunnen ontmoeten. BorgerHub was geboren! In de winkel op het gelijkvloers vind je er producten van 20 verschillende ondernemers, en in het prachtige gebouw kan je verschillende zaaltjes huren.

Sarah vindt het enorm belangrijk dat alles wat BorgerHub doet, een sociale inslag heeft. Studenten tijdens deze ultralange STUDY360-editie de ruimte geven om te studeren en hen zo te steunen, sluit dus perfect aan bij de missie van BorgerHub. Waarom Sarah – als ze nog studente zou zijn – zelf zou kiezen voor BorgerHub als studeerplek? “Het is een heel mooi gebouw en er hangt hier een enorme rustige, serene sfeer. Je kan hier echt relaxed studeren.”

“Het is hier muisstil, maar het gebouw zit vol met studenten.”

Sarah, Borgerhub

©Orin D'hauwer

Robine, Borgerhub

©Orin D'hauwer

Robine, Multiburo

De glazen lift van het imposante Century Center op de Keyserlei brengt me naar de twaalfde (!) verdieping, waar Robine me opwacht. Ze werkt al 9 jaar voor Multiburo, een organisatie die vergaderzalen verhuurt aan bedrijven. Robine vertelt me dat in tijden van corona de meeste ruimtes leeg blijven, en dat ze zo op het idee kwamen om studenten hier te laten studeren. Robine’s tip tijdens de blok? “Samen zitten zet aan om geconcentreerd te studeren, en het is ook gewoon plezant om eens ergens anders te kunnen studeren.”

“Wanneer kom je ooit zo hoog?”

Kristof, CoStA

©Orin D'hauwer

Kristof, CoStA

CoStA – Cultureel Ontmoetingscentrum Sint-Andries – is volgens Kristof als een tweede thuis voor de buurtbewoners. Hij ziet de plek een beetje als een woonkamer: mensen uit de omgeving komen langs om een babbeltje te doen, de krant te lezen, iets te drinken, of gewoon om gezellig samen te zijn. CoStA organiseert ook workshops, en ze hebben in normale tijden een breed aanbod aan voorstellingen en activiteiten voor jong en oud. Toen het centrum door corona zijn deuren moest sluiten, besloot CoStA niet bij de pakken te blijven neerzitten. Ze organiseerden onder andere serenadeconcerten in lokale woonzorgcentra, en twijfelden geen seconde om tijdens STUDY360 de blokkende student onder hun vleugel te nemen.

“CoStA biedt meer dan droge, saaie vergaderlokaaltjes. Je kan hier echt blijven hangen.”

Zelf een dagje blokken in Borgerhub, CoStA of Multiburo? Check dan snel op de website van STUDY360 of er een plekje vrij is (PS: lees je voor vertrek de coronamaatregelen nog eens na? Zo houden we het studeren voor iedereen veilig).

Nog interessante nieuwsberichten