Partners of STUDY360

Partners of STUDY360

STUDY360 zou niets zijn zonder onze partners. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter onze prachtige locaties? STAN ging alvast in gesprek met Louise, Xavier en Charlotte!

Louise, Campus National

Campus National is intussen uitgegroeid tot één van de vaste waarden van STUDY360. Als belevingscampus van Thomas More is er altijd wel iets gaande, van lokale buurtprojecten tot boeiende tentoonstellingen. Louise (derdejaars studente Arbeids- en Organisatiepsychologie) kan er alvast van meespreken. Als jobstudente in Café National houdt ze mee een oogje in het zeil tijdens STUDY360.

“Normaal passeren hier vooral studenten van Thomas More of lokale buurtbewoners. Maar tijdens STUDY360 is het hier duidelijk veel drukker en komen er ook studenten van andere campussen langs. Ik zie ook mijn eigen vriendinnen meer, dus da’s mooi meegenomen (lacht). Ik merk dat er dit jaar meer nood is aan sociaal contact. Studenten blijven langer zitten om samen iets te drinken of een babbeltje te doen. Ze spreken mij zelf ook vaker aan wanneer ik achter de bar sta.”

Er is dit jaar meer nood aan sociaal contact. Studenten blijven langer zitten om eens samen iets te drinken of een babbeltje te doen.

Ook voor Louise begint binnenkort de examenperiode. Voor haar is Campus National een absolute must qua studieplek. “Thomas More heeft meer dan vijftig studieplekken voorzien, dus lange wachtrijen hebben we hier gelukkig nog niet meegemaakt. Dat geeft mij echt een drive om te studerenik kan ’s morgens meteen een plekje kiezen en tot ’s avonds laat blijven blokken. Het is hier ook gewoon heel warm en gezellig.” De koffie kan ze alvast aanraden!

Louise

Xavier – Fosbury & Sons

Wie bij onze STUD360-nieuwkomer Fosbury & Sons binnenstapt komt al snel uit bij de Midori bar. Daar doen we een babbeltje met Xavier, de vaste barman. Als sociale spil in het bedrijf ziet hij dagelijks heel wat mensen passeren voor een koffietje of lunch.

Waarom hij F&S een aanrader is? “Er is hier veel beweging, het leeft hier. Voor sommige studenten is dat misschien niet ideaal, maar het zorgt wel voor een fijne dynamiek. Iedereen in deze co-working space heeft een drive om ervoor te gaan en straalt dat naar elkaar over. Dat is ook mijn grootste tip voor de studenten: keep your head up en gaan met die banaan!”

Mijn grootste tip voor de studenten: “Keep your head up en gaan met die banaan!”

 

De studententijd is voor Xavier misschien al even gepasseerd, maar hij begrijpt de noodzaak van STUDY360. “In deze lastige tijd is het niet voor iedereen evident om een rustige plek te hebben, en daarom ben ik blij dat wij dit mee kunnen organiseren. Het sociaal contact wordt hier ook terug mee opgebouwd en dat allemaal in veilige omstandigheden.”

Xavier

Charlotte – De Marina

Waarina? Daarina! MAS De Marina is een locatie die bruist van creativiteit! In hun gloednieuwe pop-up shop spraken we met Charlotte, derdejaars studente Kunst- en Cultuurbemiddeling aan Karel de Grote Hogeschool. Tijdens haar stage publiekswerking begeleid ze evenementen en ateliers, maar werkt ze ook mee aan verschillende projecten, waaronder STUDY360.

“Onze ruimte is volledig ingericht voor en door jongeren. Motivatie is het allerbelangrijkste tijdens de blok en dat hebben we dan ook volledig geïntegreerd in onze pop-up store. Zo proberen we studenten te stimuleren en zetten we daarnaast ook ons erfgoed in de kijker, wat wat willen jongeren eigenlijk zien in het MAS?” Wij keken alvast onze ogen uit tijdens ons bezoek: van speciaal opgezette feestbeesten tot grappige posters in de toiletten: De Marina nodigt je uit om na een stevige bloksessie even rond te snuisteren.

Motivatie is het allerbelangrijkste tijdens de blok en dat hebben we dan ook volledig geïntegreerd in de pop-up store van De Marina

STUDY360 is voor Charlotte niet onbekend. “Ik heb er als student veel gebruik van gemaakt toen ik examens had. Het is  leuk om nu eens aan de andere kant te staan en zélf studenten te kunnen helpen. We bieden een plek aan waar je op je eigen tempo kan studeren, iets wat studenten misschien thuis of op kot niet kunnen doen. Dat vind ik belangrijk.”

Ook zin om de verhalen achter onze STUDY360-locaties te ontdekken? Ze zijn nog geopend tot en met 4 februari 2022. Check snel de openingsuren en registreer je via onze website!

Charlotte

Nog interessante nieuwsberichten