How to: STAN’s lenteschoonmaak tips

How to: STAN’s lenteschoonmaak tips

Nu het nieuwe semester écht van start is gegaan, nieuwe boeken zijn aangekocht, cursuspapieren hier en daar rondslingeren en pennen in overvloed op je bureau liggen, is het misschien eens tijd voor een extra grote poetsbeurt. Maar hoe begin je daar aan? Voor studenten is het simpel: hoe sneller we klaar zijn, hoe beter! Daarom zijn hier STAN’s ultieme lenteschoonmaak tips!

Muziek die straalt

Eerst en vooral gaan we al afstappen van het feit dat een lenteschoonmaak saai is. Iets is pas stom wanneer je het zelf niet leuk maakt! Daarom hebben wij gezorgd voor de ideale poets-playlist. Met deze topsongs gaat de sfeer alvast op een hoogtepunt zitten. Nu kunnen we er écht aan beginnen!

Sun’s out, guns/buns out

Het warme weer zorgt ook voor een aanpassing van onze garderobe, dus start met je kleerkast. Die dikke truien nemen alleen maar onnodig veel plaats in op je kot, dus die kunnen weer naar huis. Denk ook eens twee keer na of je ze überhaupt nog aandoet, misschien kan je er iemand anders wel blij mee maken? Dankzij De Collectie krijgen jouw kleren een tweede leven, dus zeg yes tegen duurzaamheid!

Tip: Op zoek naar nog meer tips voor een duurzame garderobe? Check het artikel van oud-redactielid Laika over een duurzame kleerkast! Zo maak jij plaats voor prachtige zomerkleren en maak je met je oude kledij volgende winter iemand enorm blij.

Laat het licht binnen

Warmere dagen is bij ons ook een synoniem voor langere dagen. Er is niks leuker dan zonnestralen die je kot binnenkomen. Daarvoor moeten die wel binnen kunnen komen, natuurlijk. Neem daarom een emmer en een spons en lap die ramen! Het is een klein klusje dat vaak wordt uitgesteld maar geloof me, het doet wonderen! Als die zon straks op je snoet staat, zal je deze tip enorm dankbaar zijn.

TIP: Wil je de zon ook op andere manieren in huis halen, kan dat dankzij onze tips van #operationyellow!

Flower power for the win

Tijd voor wat fleur in je leven na zo lang binnen te zitten. Dit doe je makkelijk met een plantje hier en daar. Wat denk je van eentje op je bureau? Maar… waar ga je die zetten met al die rommel? Eerst opruimen dus! Neem een grote doos waar je al je oude boeken in kan steken. Of zet ze te koop en help andere studenten in nood. Zo krijgen ze opnieuw nut, nu al die info toch al in jouw brein zit. Stel dat je door je nieuwe boeken nog steeds plaats te kort komt, kun je ook altijd voor een hangplant kiezen. Maar laat dat voor de luie opruimer de laatste optie zijn.

© Lotte Dirks

© Lotte Dirks

Zoete (& propere) dromen

Na zo’n lange dag opruimen is het fijn om in een proper bed te liggen. Vergeet hierbij ook zeker niet je matras eens om te draaien en te stofzuigen. Op die manier leeft hij langer en ook iets properder. Dek het daarna op met een nieuw dekbed, best het kleurrijkste uit je assortiment. Zo straalt je kot helemaal en zullen je dromen ook stralen ;-).

Voilà, kot helemaal proper!                                          Goed gewerkt vandaag topper!

Nog interessante nieuwsberichten