De leukste wandelroutes: STUDY360-editie!

De leukste wandelroutes: STUDY360-editie!

Ijverige studenten hebben ongetwijfeld onze STUDY360-locaties reeds gecheckt. Van al dat blokken op die verschillende locaties kan je hoofd wel eens vol geraken. Gelukkig hebben we daar de ideale oplossing voor: wandelen, het perfecte tussendoortje om jouw studeer-batterijen terug op te laden! En toevallig kun je in de buurt van veel STUDY360-plekken prachtige wandelroutes vinden. Zowel tussen de natuur als in ’t Stad.

Wij hebben alvast enkele van onze favoriete passages samen gebonden. Welke kies jij?

CIRCUIT ZUID

Circuit Zuid is misschien niet de dichtstbijzijnde plek vanuit het centrum, maar de locatie heeft écht wel veel te bieden. Bij Circuit Zuid bevind je je op het Nieuw Zuid, een duurzame en groene stadsbuurt. Zo zijn er voldoende grasperkjes rondom jou waar je even een frisse neus kunt halen. De cultuurliefhebbers onder ons kunnen bovendien eens binnenspringen bij de verschillende kunstgalerijen dichtbij Circuit Zuid. Slechts op twee minuutjes wandelen kan je de Tim Van Laere – galerij terugvinden. Iets verderop heb je ook de kans om de Everyday- galerij te ontdekken. Hierna kun je je wandeling afsluiten bij de Sofie Van de Velde- galerij. Door een korte wandeling van slechts 10 minuten kun je dus maar liefst drie galerijen bezoeken! Van beeldhouwwerk tot schilderijen. Er is voor ieder wat wils.

 

HET MAS

Een van onze populairste studeerlocaties – het MAS – bevindt zich in een mega interessante wijk! Wil je buiten een frisse neus halen tijdens een drukke dag studeren langs ’t Eilandje? Dat kan! Met de ‘street art’-applicatie kan je de dichtstbijzijnde kunstwerken rond het Eilandje ontdekken. Hold your horses, want dit zijn niet zomaar kunstwerken … het is graffitikunst! De wandeling is 4,2 km lang en brengt jou langs 13 verschillende kunstwerken. Een iets langere blokpauze dus, maar zeker en vast de moeite waard. De muurschilderingen waarop je zult stoten kunnen namelijk super esthetisch zijn voor jouw Instagram-feed.

@streetartantwerp

MAS

@streetartantwerp

Circuit Zuid

@timvanlaere_tvl

BIB PARK MERKSEM

Deze prachtige bib in ’t centrum van Merksem is makkelijk bereikbaar met zowel de fiets als het openbaar vervoer én er hangt een toffe blokpauze aan vast: een wandeling in het groen! Op nog geen 300 meter van de drukke Bredabaan vind je namelijk het gemeentepark van Merksem. Zo kun je al die stressvolle studeerdag al snel omruilen voor een pittoreske, romantische herfstwandeling met jouw study-buddies.

 

BROUWERIJ DE KONINCK

Last but not least hebben we onze iconische stadsbrouwerij. Een unieke wandelingpauze op deze locatie is ongetwijfeld een bezoekje wagen aan de brouwerij zelf. Bij dit bezoekje hangt ook een tasting aan vast. Win-win situatie dus! Wil je jouw culinaire wandeling verder zetten? Dan wandel je naar de overkant van de brouwerij richting restaurant Black Smoke. Nadat je je buikje hebt rondgegeten, kan je ook altijd een frisse neus halen in het Koning Albertpark. Het park bevindt zich op slechts 5 minuten wandelen van de Brouwerij en biedt een vleugje rust aan te midden van de drukke stad. Stoom afblazen!

Op zoek naar nóg meer toffe pauzetips tijdens jouw STUDY360-sessie? Surf dan naar onze website, klik op jouw favo locatie en check wat er staat onder ’tijd voor een pauze’.  😉 

Nog interessante nieuwsberichten