Vrijwilligerswerk: hoe, wat, waar, waarom?!

Vrijwilligerswerk: hoe, wat, waar, waarom?!

Eén van de tips tegen eenzaamheid van redactielid Eva is jezelf inzetten voor vrijwilligerswerk, maar hoe begin je daar precies aan? Simpel, gewoon even dit artikel lezen! STAN helpt je op weg om de beste vrijwilliger te worden. Good karma is coming your way!

Hang de vlam uit voor De Warmste Week

De Warmste Week is een actie van de VRT dat elk jaar alle goede doelen van Vlaanderen in de spotlight zet. Dit jaar zamelen ze geen geld in, maar focussen ze zich op vrijwilligerswerk en op initiatieven van het volk om elkaar te steunen. Onder het motto ‘Zorg voor elkaar’ kan jij ook dit jaar het verschil maken. Via hun pagina zoek je eenvoudig welke acties er in je buurt georganiseerd worden en hoe jij kan helpen. Vergeet ook zeker niet de poster af te drukken en die op te hangen aan je raam. Zo ziet iedereen dat jij de wereld probeert te verbeteren, en wie weet krijg je zo wel extra mensen aan de slag!

Maak van Antwerpen (letterlijk & figuurlijk) een mooiere plek

Wat is er beter dan van je studentenstad een betere plek te maken, niks toch?! Doe daarom vrijwilligerswerk in de stad! Kies zelf maar wat je het liefste zou doen! Wat dacht je ervan om met de straatvrijwilligers mee te gaan om de stad weer proper te maken, of je in te zetten voor de jeugd en buurt om een speelstraat te organiseren of de kinderen te entertainen. Keuzestress? Geen paniek! De databank van de Stad toont je alle vacatures die er momenteel zijn om een handje te helpen. Zo maken we samen Antwerpen weer dat tikkeltje prachtiger!

Technolo-wat?

Technologie, onze generatie is ermee groot gebracht, maar voor de ouderen is en blijft het nog altijd best moeilijk. Wie heeft er niet al eens aan z’n (groot)ouders moeten uitleggen hoe Facebook precies werkt, hoe je een app moet installeren of waar ze die foto’s kunnen terugvinden. Wil jij ouderen helpen bij hun eerste stapjes in de online wereld, dan kan dat dankzij BEEGO! Zij zijn gespecialiseerd in het helpen van mensen met technologische problemen. Geen paniek, je moet niet de beste hacker ter wereld te zijn. Meld je aan om mensen te helpen en verdien er een leuke cent mee!

Zorg voor de zorg

Je hoort het dagelijks in het nieuws: de zorg heeft het zwaar. Ze zetten zich voor de volle 200% in tijdens deze crisis, en dat is niet altijd simpel. Jammer genoeg kunnen ze hun job ook niet meer uitermate uitvoeren, en daar kan jij bij helpen. Heb je zin om eens koffiedame te gaan spelen, of wil je eens een babbeltje doen met de bewoners? Misschien ben je wel de perfecte ondersteuning tijdens een wandeling? Neem daarom eens contact op met een woonzorgcentrum bij jou in de buurt. Die kunnen je hulp vast en zeker gebruiken! De oudjes staan je alvast met open armen op te wachten!

Nog interessante nieuwsberichten