Tips voor Trips: lesvrije week in eigen stad

Tips voor Trips: lesvrije week in eigen stad

Toch maar besloten om in eigen land te blijven deze lesvrije week? Eén ding is zeker: jezelf vervelen ga je niet doen! Antwerpen heeft van alles te bieden om ook van deze lesvrije week een top vakantie te maken. Kunst, theater, drankjes, noem maar op. In een wereldstad zoals Antwerpen is echt voor iedereen iets te vinden!

Theater – C.A.T.C.H. – Arenberg

To be, or not to be! De theaterzalen mogen (eindelijk) terug open. Grijp dus zeker je kans samen met de 199 andere toeschouwers  en geniet van van C.A.T.C.H. Het is een stuk waarin Aïcha Cissé en Aminata Demba onder regie van Frédérique Lecomte eerlijk, onbescheiden, met humor en met kracht hun ervaringen als zwarte actrices voorschotelen aan het publiek. Tijdens een periode van gesloten theaters hielden de actrices hun carrière tegen het licht, en daaruit vloeide deze voorstelling. Het resultaat? Een energieke Coalition Against Type Casting Horror.

Tickets kan je hier bemachtigen via de site van Arenberg.

© Frédérique Lecomte

© Frédérique Lecomte

© MOOSE in the CITY

© MOOSE in the CITY

Fashion & lifestyle – MOOSE in the CITY – Centrum

Geen tijd of budget om op vakantie naar het Noorden te trekken? Gemakkelijk op te lossen: gewoon Scandinavië zelf in huis halen dan! Daarmee bedoelen we niet naar de Ikea gaan, maar wel naar MOOSE in the CITY. Deze concept store brengt je het beste van het Noorden naar Antwerpen. Van bekende modemerken zoals Samsøe Samsøe tot Normann Copenhagen lamps en de beste Noorse literatuur. Wat je ook zoekt, je zal er wel iets vinden. Positief punt: alles heeft ook een zeer duurzame insteek. Je spaart de planeet dus niet alleen door niet te vliegen, maar ook met je nieuwe hebbedingetjes. Moeder Natuur dankt je!

Je kan MOOSE in the CITY vinden op Ijzerenwaag 10-12, 2000 Antwerpen of via hun website.

Film – L’événement – Cinema Lumière

Met dit koude weer vluchten we maar al te graag richting warme plekken in de stad. Eentje om niet te vergeten is de bioscoop, en dan vooral Cinema Lumière. Deze stadsbioscoop brengt bekende kaskrakers, maar ook enkele onbekendere parels naar Antwerpen. Zo kan je bijvoorbeeld gaan kijken naar de met prijzen bekroonde film L’événement. De film vertelt het verhaal van studente Anne die door haar onverwachtse zwangerschap haar zorgeloze leven aan zich voorbij ziet gaan. Anne beslist ervoor om in te grijpen, ook al is de mogelijkheid dat ze veroordeeld wordt niet uit te sluiten.

Tickets kan je bestellen via de site om daarna de cinema te bezoeken in het FOMU.

Bar – Vitesse – Borgerhout

Jezelf voor 2022 voorgenomen meer te bewegen? Maak er dan meteen een sportieve dag van tijdens de lesvrije week en flits op je fiets door Antwerpen! Geen inspiratie? STAN helpt je uit de nood met onze favoriete fiets-routes! Eindigen doe je in stijl bij bar Vitesse, een café dat helemaal in het teken van de Belgische fietscultuur. Met de slogan ‘Always look on the bike side of life’ trekken ze menig fietstoerist richting hun trendy bar.

Is jouw stalen ros intussen goed voor de schroothoop?  Plan je bezoek dan in op zondag 27 februari en ga langs hun winters fietsenmarktje om een vintage koersfiets op de kop te tikken. Opgepast: Eddy Merck/ Philippe Gilbert niet inbegrepen.

Bar Vitesse bezoeken doe je op Provinciestraat 82, 2018 Antwerpen.

© Vitesse

© Vitesse

Peter Cox

Museum – Zeno X Gallery – Zuid

Wie houdt er niet van prachtige kunst? Dat dacht ik al. In een prachtig herenhuis op het Zuid vind je Zeno X Gallery, een expositie ruimte dankzij Frank Demaegd. Je vindt er werken van Belgische makelij, maar ook van internationale faam. Ondertussen bestaat de gallerij al veertig jaar, en dit vieren ze met de collectie ’40 YEARS ZENO X GALLERY – PART 1′ die opent tijdens de lesvrije week. Je vindt de mooiste werken van o.a. Raoul De Keyser en Anne-Mie Van Kerckhoven. Geef je ogen de kost en geniet van de expo!

Zeno X Gallery op het Zuid vindt je op de Leopold de Waelplaats 16, 2000 Antwerpen.

Nog interessante nieuwsberichten