Tips voor Trips: lente editie

Tips voor Trips: lente editie

Het is lente! De bloemetjes beginnen te bloeien, het is langer licht en de vogeltjes maken je wakker door ’s ochtends te fluiten. Wat kan een mens nog gelukkiger maken? Awel, een gloednieuw tips-voor-trips artikel natuurlijk!

Nu het zonnetje af en toe schijnt, is het echt tijd om te genieten. Alleszins nog voor die helse blokperiode begint. Ben je het gewoon om binnen te zitten en weet je plots niet meer welke activiteiten je kunt doen? Dont worry, we got you! Wij lijsten alvast enkelen van onze favorieten voor je op.

 

EXPO: Lippenstift en Gasmaskers

Elke Antwerpenaar kent ongetwijfeld het Museum van Hedendaagse Kunsten (ook wel gekend als het M HKA) in Antwerpen. Maar weet elke Antwerpenaar ook dat je er bijna altijd super toffe tijdelijke tentoonstellingen kunt terugvinden? Een collectief van jonge kunstenaars in Antwerpen kreeg de unieke kans om hun hedendaagse avant-garde kunst te presenteren aan het brede publiek. De stad Antwerpen heeft hier bewust voor gekozen, om jonge kunstenaars tijdens deze corona crisis extra hard te steunen. Een mooi initiatief toch?

Wil jij deze kunstenaars ook steunen? Dan kun je de expo nog tot en met 18 april 2021 terugvinden in het M HKA.

NETFLIX: Anne +

Er bestaat niet zoiets als “genoeg films en series gezien hebben”. Er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Deze keer heb ik een leuke Hollandse serie ontdekt op Netflix: Anne +. De serie vertelt het verhaal van een jonge twintiger die op zichzelf gaat wonen in Amsterdam. Tijdens haar zoektocht in de nieuwe stad blikt ze terug op haar turbulente liefdesleven tijdens haar studententijd. Ze reflecteert over hoe diverse meisjes en relaties haar hebben gevormd tot de persoon die ze nu is. Very relatable dus! Heb je net zoals ik de aandacht spanne van een goudvis? Dan heb ik goed nieuws. Elke aflevering duurt slechts 10 minuten. Een serie die je in slechts 1 uur kan bingewatchen? Een ideaal scenario!

FIETSTOCHT: Picknicken aan het Noordkasteel

Het weer in april kan super onvoorspelbaar zijn. Een week waar het met pijpenstelen regent kan plots afgewisseld worden met een week waar het 25 graden is en geen wolkje in de lucht te bespeuren valt. Classic België! Toch heb ik een ideale activiteit voor jou, die je gewoonweg moet doen als je het geluk hebt om wakker te worden met volle zon op een dag in april.

Antwerpen zit vol met verborgen pareltjes. Eén van die verborgen pareltjes is het Noordkasteel. Als je snel de fiets pakt vanuit het centrum ben je via de Scheldelaan op slechts 25 minuutjes op je locatie. Het is heerlijk vertoeven in het park wanneer het zonnetje schijnt. Pak dus je picknick gerief maar mee want de uren vliegen voorbij eens je er neerzit. Time flies when you’re having fun!

Extra tip: wil je eens een nieuwe fietstocht uitproberen? Check dan het artikel van redactielid Eva met tips voor fietstochten in en rondom Antwerpen.

LEZEN: The Power – Naomi Alderman

Als je met je neus eens in de feministische literatuur wil duiken is The Power een ideale start. Ondanks dat het boek al vijf jaar geleden gepubliceerd werd, is het tot op de dag van vandaag nog steeds relevant. Het vertelt het verhaal van een fictieve matriarchale wereld waarin vrouwen, in plaats van mannen, de macht hebben. Bovendien beschikken de vrouwen ook nog eens over speciale krachten, waarbij ze met eenvoudige bewegingen folterende pijnen kunnen veroorzaken en zelfs kunnen doden. Een redelijk dark en venijnig verhaal, maar het doet je wel reflecteren over de huidige maatschappij. Stof om over na te denken dus!

Nog interessante nieuwsberichten