Tips voor Trips: cultuurhonger in mei

Tips voor Trips: cultuurhonger in mei

Is de nood naar cultuur bij jou ook zo hoog? Geen paniek, wij zijn er om die honger te stillen. Nu onze studiedagen altijd maar langer en zwaarder worden, is de nodige portie ontspanning ook belangrijk. Met deze tips ontdek je in een wip wat er deze maand allemaal te beleven valt om jouw ideale pauze in te plannen. Van opera tot fietstochten, Antwerpen stelt ons wederom niet teleur. Ik durf er zelfs voor te wedden dat deze activiteiten leuker zijn dan de heropening van de terrassen. Niet overtuigd? Watch me.

Foto’s om U tegen te zeggen

Iedereen kent haar wel: het Afghaanse meisje met de doordringende groene ogen en rode hoofddoek. Het beeld van de 12-jarige vluchtelinge zorgde voor de doorbraak van Steve McCurry. Zoveel jaar later zijn in de expo ‘The World of Steve McCurry’ meer dan 200 werken te zien van de wereldberoemde Magnum-fotograaf. Nee, niet van de ijsjes, wel van het legendarische fotografen collectief ‘Magnum Photos’. Ontdek de grootste en meest complete tentoonstelling ooit van zijn werk, met portretten die nog nooit iemand eerder gezien heeft.

Bekijk het mooie Antwerpen vanop je fiets

We wandelen of fietsen elke dag rond in Antwerpen, maar staan niet altijd stil bij de gebouwen waar we voorbij komen. Daar maakt de Architectuurroute een einde aan. Ontdek ongekende pareltjes en de nieuwe stadsontwikkelingen dankzij een fietstocht doorheen de stad. 16 of 30 km in de benen, én de geheimen van de Antwerpse architectuur op een sportieve namiddag. Wat heb je nog meer nodig op een zonnige lentedag?! Ondertussen kan je ook nog eens op Instagram scoren met de fototips van Noortje Palmers die bij de tour zitten. Ideaal dus!

P.S.: Zin in een andere fietsroute? Redactielid Eva helpt je uit de nood!

Opera (heruitgevonden)

Naar de opera gaan is normaal een chique gelegenheid. Maar wat als we dat nu eens volledig omdraaien en gewoon alle kleren uitgooien. Dankzij de online streaming van Opera Ballet Vlaanderen kan je thuis van hun voorstellingen genieten. Dus ja, ook vanuit bad. Ga de uitdaging aan en geniet van de voorstelling ‘Werther’ van Jules Massenets op deze vernieuwende wijze. Je kan het natuurlijk ook op de normale manier doen en vanuit je luie zetel naar dit prachtstuk kijken. Een stuk over een onvervulde romantische liefde. Hopelijk loopt het met je knuffelcontact iets beter af.

Maak van de stad jouw catwalk

Op 4 en 5 september is het eindelijk zover: de heropening van het Modemuseum. In afwachting van deze hoogdag zorgen ze voor een heuse openlucht tentoonstelling. 16 nutskasten op 12 locaties langs de Nationalestraat hebben een nieuwe look gekregen. Ontdek hedendaagse topstukken uit de collectie die nog elke dag gelden als inspiratiebron voor de wereld van de fashion. Benieuwd waar je deze allemaal kan vinden? Het plannetje en de extra uitleg kan je vinden via hun website.

Nog interessante nieuwsberichten