Tips voor Trips: blokeditie

Tips voor Trips: blokeditie

Daar is ‘ie weer: de decembermaand. Voor velen een tijd van feesten, familie en gezelligheid, maar voor onze lieve studentjes betekent dit meestal maar één ding: blokken, blokken en nog eens blokken! Toch is het belangrijk om regelmatig eens op de pauzeknop te drukken. “Hoe doe ‘k da”, vraag je? Door een stevige dosis cultuur op te snuiven, natuurlijk! Onze redactie bundelde alvast enkele van onze favorieten speciaal voor jou.

FILM – The French Dispatch

Voor de filmliefhebbers onder ons rinkelt er bij de naam Wes Anderson ongetwijfeld een belletje. Ook ditmaal heeft hij een film uitgebracht waar de mooie, pastelkleurige symmetrische scènes ervan afdruipen. In deze Amerikaans-Duitse komische drama (dramatische komedie?) volgen we de redactie van de Franse afdeling van het Amerikaans tijdschrift Liberty, Kansas Evening Sun. Met hoofdacteurs waaronder Timothée Chalamet en Adrien Brody weet je dat het gewoon goed zit met deze film. Je kan hem in de grote filmketens gaan bekijken, maar ook in de gezellige stadscinema’s Cartoon’s en Lumière.

EXPO – FEEST in het MAS

Toevallig aan het studeren op onze STUDY360 – locatie het MAS? Goed! Heb je ook nog eens heimwee naar de feestdagen omdat je jammer genoeg moet blokken? Nog beter!  In het MAS kan je op de vierde verdieping namelijk de expo ‘Feest!’ terugvinden. ‘Feest!’ dompelt de toeschouwer onder in de wereldwijde tradities van vieringen. Zo vertonen ze de klassieke Vlaamse feestdagen zoals Antwerp Pride en de laatste 100 dagen, maar ook enkele niet-westerse tradities zoals Dia de los muertos. Bovendien is de expo ook helemaal niet duur! Op vertoon van jouw studentenkaart betaal je slechts €6. Bijna geen geld om jezelf cultureel te verrijken en een leuke blokpauze te nemen, toch?

EXPO – Een jogging op de runway?

Een blokdag doe je het liefst zo comfortabel mogelijk, dus een jogging is altijd the easy option. Of dit ook de meest fashionable optie is valt dan weer te betwisten. Ga daarom eens wat inspiratie ophalen in het ModeMuseum over échte mode. In hun expo ‘E/MOTION. Mode in transitie’ ontdek je over de evolutie die de modesector gemaakt heeft de laatste 3 decenia en welke invloeden een impact gehad hebben op het hedendaagse modebeeld. Op die manier maak je je slechte looks meteen weer goed voor je mode karmapunten. Een ticketje kost maar €5 en daarmee kan je ook de andere expo’s bezichtigen. Daarna nog steeds niet genoeg van mode in Antwerpen? Check dan snel de rubriek ‘Walk The Style’ uit ons Studentenmagazine!

FILM – Dealer

Een Vlaamse film die iedereen gezien moet hebben is Dealer. Met topacteurs als Veerle Baetens en Ben Segers weet je dat het eigenlijk niet fout kan lopen. Als je de eerste recensies mag geloven stelt regisseur Jeroen Perceval met zijn debuut inderdaad niet teleur. Trek naar je favoriete cinema en ontdek het verhaal van Johnny die door de foute vrienden op het slechte pad belandt. Hoe dat afloopt ga ik natuurlijk niet spoilen… Sit back & relax!

EXPO – Serge Largot in M HKA

Wil je tijdens je blok toch op reis gaan, maar strooit corona roet in het eten? We’ll do you one better: we gaan gewoon op tijdreis. Dat kan gemakkelijk dankzij de kunst van Serge Largot, waarmee hij ons een blik geeft op Antwerpen in de woelige jaren zestig. Hij vertelt ons via zijn werken een verhaal over hoe de wereld van morgen steeds in een schaduw wordt voorbereid, wat niet toevallig meteen ook de naam is van zijn tijdelijke expositie in het M KHA. Voor slechts €3 kan je het museum gaan bezoeken. Wil je na al die kunst nog genieten van een warme koffie nu het buiten toch al enkele graden kouder wordt. Dankzij het M HKAFE combineer je de twee!  

Nog interessante nieuwsberichten