Studente Jolanda neemt haar podcast Ongewoon op in Studio Tarmac

Studente Jolanda neemt haar podcast Ongewoon op in Studio Tarmac

Al zeggen we het zelf, STAN is echt wel van alle markten thuis. Want naast dat je bij ons uiteraard terecht kunt om te studeren, te informeren en te flierefluiten, ben je sinds een tijdje ook bij ons aan het juiste adres om in onze Studio Tarmac een podcast of livestream op te nemen! Tof hè? Muziekmanagementstudente Jolanda heeft hier al enige ervaring mee; zij maakt geregeld goed gebruik van Studio Tarmac om haar podcast Ongewoon op te nemen. Vandaag deelt zij haar ervaring.

De podcast Ongewoon

Een aantal maanden geleden, middenin de coronacrisis, kreeg Muziekmanagementstudente Jolanda (21) een schoolopdracht om een podcastaflevering op te nemen. Dit beviel zo goed, dat ze besloot om het door te zetten – en zo werd de podcast Ongewoon geboren. Maar waar gaat haar podcast eigenlijk over?

“In onze podcast bespreken we van alles dat met muziek te maken heeft”, legt Jolanda uit. Ze richt zich daarbij vooral op beginnende Antwerpse muzikanten die graag hun muziek en verhaal willen delen. “Tijdens de coronacrisis waren er voor muzikanten natuurlijk heel weinig mogelijkheden om met hun muziek naar buiten te treden. Zij konden niet optreden en zelfs niet repeteren, omdat veel repetitielocaties hun deuren sloten.” Veel van Jolanda’s vrienden, die ook muzikant zijn, kwamen daardoor in een hele moeilijke tijd terecht. En daar komt óók de keuze van de naam vandaan. “We leven in ongewone tijden, en de keuze voor een podcast over muziek was ook wat ongewoon. We gebruikten dat woord eigenlijk zo vaak, dat we op een gegeven moment dachten: waarom gebruiken we het niet als titel?”

“Ik wil beginnende muzikanten opnieuw een podium bieden.”

Het doel van de podcast is om muzikanten in ongewone tijden weer eventjes in het zonnetje te zetten. “Door middel van deze podcast wil ik muzikanten helpen door hen opnieuw een podium te bieden.” Die ambitie deelt Jolanda met haar podcastcollega Szymon, student Muziektechniek. De taken hebben zij goed verdeeld. “Szymon regelt alles wat te maken heeft met de techniek en de audiobewerking, en ik ben degene die op zoek gaat naar muzikanten die de moeite waard zijn om naar te luisteren.” Zo komen er tijdens de podcast steeds verschillende gastsprekers uit de muziekindustrie aan het woord. Eerder verwelkomden zij al Chloé Huion, Lore Maes, Mohamed Akarouch (Osoeani) en Hubert Tuyischime (Porcelain id) in de Studio.

In gesprek met Osoeani @ Studio Tarmac

Jolanda benadrukt dat ze voortdurend op zoek is naar getalenteerde muzikanten die achter gesloten deuren muziek maken, en op zoek zijn naar een podium. Voel jij je al aangesproken? Aarzel dan niet, slide in de DM van de Instagrampagina van de podcast (@ongewoon_podcast) en wie weet mag jij binnenkort jouw verhaal met ons delen. 😉

Studio Tarmac

Inmiddels heeft Jolanda al drie podcastafleveringen opgenomen in onze Studio Tarmac, en de volgende staat reeds gepland. Maar hoe kwam zij zo bij ons terecht? “Ik volg STAN al een hele tijd op socials“, vertelt Jolanda. “En via de website ontdekte ik Studio Tarmac. Ik heb toen direct een reservering gemaakt. Dat ging trouwens ook heel gemakkelijk; er is eigenlijk altijd wel een plaatsje.”

“Op een schaal van 1 tot 10 krijgt Studio Tarmac van mij een 9!”

De toffe locatie was voor Jolanda óók een belangrijke reden om haar podcast door te zetten. Vooral de vriendelijke uitstraling en de handige apparatuur spreken haar aan. “Studio Tarmac is écht een zeer aangename locatie om mensen te ontvangen en op hun gemak te stellen, maar ook de setup vak micro’s werkt perfect.” Jolanda vindt het fijn dat ze zich op die manier nergens zorgen om hoeft te maken. “Je kunt simpelweg toekomen met je gastspreker en direct starten met opnemen, zonder eerst iets aan te sluiten.”

En of Jolanda Studio Tarmac aan zou raden? Zeker weten. “Op een schaal van 1 tot 10 zou ik de Studio een 9 geven. Geen 10, want niets is perfect – maar Studio Tarmac komt toch wel erg dichtbij.”

Zie jij het ook wel zitten om te experimenteren met een podcast, livestream of andere audiovisuele opname in Studio Tarmac? Klik dan hier voor meer info, of hier om direct jouw plekje te claimen.

Nog interessante nieuwsberichten