OPROEP | Warme ontmoetingsplek met (preventief) zelfzorg aanbod voor studenten in GATE15

OPROEP | Warme ontmoetingsplek met (preventief) zelfzorg aanbod voor studenten in GATE15

Al bijna 20 jaar voert de stad Antwerpen een actief studentenbeleid. Sinds 2014 realiseert het IVA Antwerpen Studentenstad – voor studenten gekend onder de naam STAN, Student & Antwerp – verschillende projecten vanuit zijn uitvalsbasis GATE15.

In GATE15, aan de Kleine Kauwenberg 15-17, midden in de studentenbuurt, kunnen alle Antwerpse studenten elkaar ontmoeten, samen studeren, samenwerken, feest-, studie- en woonruimtes huren en al hun vragen stellen aan de infobalie van STAN.

Recent onderzoek en signalen vanuit het Antwerps Studentenoverleg en de Antwerpse universiteiten en hogescholen wijzen ons nogmaals op de welzijnsuitdagingen waar we voor staan. Daarom wil de stad/STAN de voormalige bar TAKEOFF in GATE15 herpositioneren om tegemoet te komen aan de behoefte van de Antwerpse studentengemeenschap naar ruimte en het verbreken van isolatie. 

STAN zoekt via deze oproep een partner die in de ruimte TAKEOFF een werking wil ontplooien als een inclusieve ontmoetingsplek voor, door en met studenten, een safer space in het verlengde van hun thuis of kot. We willen een warme omgeving tot stand brengen waar sociale interactie, preventieve zelfzorg als onderdeel van een gezonde levensstijl, studeren en het delen van ideeën centraal staan.

Op deze ontmoetingsplek krijgen studenten ook een antwoord op hun welzijnsvragen door een professional die kennis heeft van de sociale kaart op maat van studenten, iemand die vragen capteert en doorverwijst waar nodig voor studenten met mentale en/of financiële uitdagingen. Er is ook ruimte om workshops te volgen rond mentaal welzijn als onderdeel van een gezonde levensstijl. De plek wordt uitgebouwd in nauwe samenwerking met STAN zodat ze complementair wordt aan de functies die momenteel al aanwezig zijn op GATE15, op reeds bestaande initiatieven van STAN en die van de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs.

Organisaties kunnen voorstellen indienen tot dinsdag 27 februari 2024, 13u.

Praktisch

  • Lees de volledige informatie.
  • Er is een financiële ondersteuning voor een termijn van twee jaar voorzien voor personeels- en werkingskosten, ten vroegste startend op 1 mei 2024 tem december 2025. Een positieve evaluatie van de werking kan aanleiding geven tot verlenging van de ondersteuning.
  • De publiekswerking wordt voorzien tegen start academiejaar 2024-2025.
  • Organisaties die dit wensen kunnen vooraleer zij hun voorstel indienen, ter plaatse naar de ruimte komen kijken. Hiervoor kunnen zij een afspraak maken via hello@stanstan.be.
  • Stel je kandidaat via hello@stanstan.be voor dinsdag 27 februari 2024, 13u.
  • Wens je nog bijkomende informatie, stel dan je vragen via hello@stanstan.be.

Meer info

Nog interessante nieuwsberichten