Internationale Dag van het Bier: vijf keer culinair bierproeven

Internationale Dag van het Bier: vijf keer culinair bierproeven

Vandaag vieren we een bijzonder feestje – misschien wel het favo feestje van elke student. Het is namelijk Internationale Dag van het Bier! Daarom hebben wij, speciaal voor jullie, de vijf meest prachtige Antwerpse plekken om bier te proeven geselecteerd. Onthoud wel: geniet, maar drink met mate!

Dr. Beer

Wil je eens iets helemaal anders? Dan moet je beslist in Antwerpen Noord zijn. Bij Dr. Beer, welteverstaan. Hier hoef je namelijk geen genoegen te nemen met een Duveltje of Kasteelbiertje, maar kun je op professionele wijze het meest speciale van alle speciaalbieren proeven. Je ontdekt er bijzondere bieren van verborgen, kleine proeverijen – die bovendien soms nergens anders te verkrijgen zijn. Al eens gehoord van een L’arogante Stout-ish of een Funky Dory, bijvoorbeeld? Ontdek, proef en kom hier zeker later nog eens terug voor een bezoekje, want de menukaart verandert met regelmaat. Een exclusieve ervaring die geen enkele bierliefhebber mag missen!

© Dr. Beer

Beerlovers Bar

De naam van dit topadresje verklapt het al een beetje: deze bar is alleen bedoeld voor de échte bierspecialisten. Met maar liefst 12 wisseltaps en meer dan 200 speciale biertjes op de fles, is dit de plek bij uitstek om eens iets totaal anders te proeven. Oh, en uit betrouwbare bron (lees: onze gratis Studentengids) hebben wij vernomen dat de Valeir Blond en de Guldenberg Tripel echte toppers zijn.

Spéciale Belge Taproom

Deze industriële taproom maakt deel uit van het oh zo gezellige PAKT (ook een aanrader, trouwens, maar niet per se alleen voor de bierliefhebber) en is gelegen te midden van het prachtige Groen Kwartier. Met (zo ongeveer) 60 verschillende biertjes die je hier op de kaart kunt vinden, is de keuze geheel aan jou en is er echt voor ieder wat pils (ha ha). Toch keuzestress? No worries: de mannen achter de toog kunnen jou perfect adviseren.

© Spéciale Belge Taproom

Brouwerij De Koninck

Fan van een overheerlijk, ijskoud Bolleke? Dan wordt het hoog tijd om eens een bezoekje te brengen aan Brouwerij De Koninck: de mooiste bierbrouwerij van Antwerpen en omstreken. En mocht je vandaag nog een bijzondere ervaring op willen doen (het is ten slotte een soort feestdag), regel dan nog snel een interactieve (coronaproof) tour door de stadsbrouwerij en proef na afloop met mate de lekkerste speciale biertjes in het gezellige bijbehorende café.

Pelgrom

Van het eten tot de achtergrondmuziek, de 24 (!) tapbieren en meer dan 100 biertjes op de fles – bij Pelgrom is letterlijk álles Belgisch. Je komt terecht in een gezellige, indrukwekkende bierkelder (anno 1425!) en kan je laten verrassen door  een eigen ontworpen bierproeverij. Zo ontdek, proef en degusteer je als een echte pro de meest bijzondere bieren. Fun fact? Ze geven hier ook heuse bierworkshops. Check zeker de website voor meer info!

Tip: check voor meer bieradresjes (en veel meer) de gratis Studentengids van STAN. 

© Brouwerij De Koninck

© Pelgrom

Nog interessante nieuwsberichten