Home is where the… is (IV)

Home is where the… is (IV)

Vier muren, een bed en een bureau. In haar essentie straalt een kot weinig huiselijks uit. Aangezien je als student heel wat tijd in deze kamer spendeert, kan het geen kwaad om wat warmte in de brouwerij te blazen. Maar hoe tover je nu, zonder grote renovatiewerken, dat krotje van jou om in een gezellige thuis? Wij gingen langs bij vier Antwerpse kotstudenten op zoek naar het antwoord. Elke vrijdag lees je hun tips.

Vandaag aan het woord: Fien, student fotografie.

“Toen ik hier toekwam stond bijna alles er al. Het bed, de bureau, de kasten… Dus dat was handig want ik moest niets kopen. Ik had wel echt zin om mijn eigen plekje te creëren, dus ik heb geld gespaard om dingetjes te kopen. En door de jaren heen is het uitgegroeid tot wat het nu is. Ik kan kan er niets meer bijzetten dus ik denk dat het nu wel af is.

Dingen zoals mijn zetel, platenspeler en beddengoed maken het echt knusser. Ook foto’s zijn heel belangrijk voor mij. Door al die spullen is het echt mijn eigen stekje geworden. Ik weet nu al dat ik het echt ga missen.”

Zelf op kot gaan in Antwerpen? Alle praktische info vind je op www.studentkotweb.be. Heb je een kotprobleem: ook daarvoor kan je op deze website terecht. Kotweb is een samenwerking van GATE15, stad Antwerpen en alle Antwerspe universiteiten en hogescholen.

Nog interessante nieuwsberichten