Home is where the… is (II)

Home is where the… is (II)

Vier muren, een bed en een bureau. In haar essentie straalt een kot weinig huiselijks uit. Aangezien je als student heel wat tijd in deze kamer spendeert, kan het geen kwaad om wat warmte in de brouwerij te blazen. Maar hoe tover je nu, zonder grote renovatiewerken, dat krotje van jou om in een gezellige thuis? Wij gingen langs bij vier Antwerpse kotstudenten op zoek naar het antwoord. Elke vrijdag lees je hun tips.

Vandaag aan het woord: Marloes, student Sociologie.

“Ik ben bij twee vriendinnen gaan wonen. Dit huis was dus al een beetje een bekende plaats. Dat heeft wel geholpen om het meer als een thuis te laten voelen. Maar ook de keuken hier doet veel voor mij. Op mijn vorig kot was die namelijk heel vuil en viel die ook bijna uiteen. Daar wil je gewoon niet in koken. Hier wel en dat maakt het veel huiselijker.

Ik had thuis een paar oude foto’s gevonden, die vond ik zo leuk dat ik ze heb meegenomen. Nu hangen ze op een rekje aan mijn bureau. Tijdens het studeren kan ik er dan af en toe eens naar kijken.”

Zelf op kot gaan in Antwerpen? Alle praktische info vind je op www.studentkotweb.be. Heb je een kotprobleem: ook daarvoor kan je op deze website terecht. Kotweb is een samenwerking van GATE15, stad Antwerpen en alle Antwerspe universiteiten en hogescholen.

Nog interessante nieuwsberichten