Hoe vermaak je jezelf op kot: nieuwe inrichting

Hoe vermaak je jezelf op kot: nieuwe inrichting

We zitten weer in ons kot. Dat betekent dat je weer heel de tijd op dezelfde vier muren moet kijken. Tijd om daar dus wat verandering in te brengen! Dankzij deze moodboards kan jij je kot in 1, 2, 3 omtoveren tot het nieuwste pareltje voor op Pinterest.

It’s beginning to look a lot like Christmas

Kerstmis begint eraan te komen, dus dat vraagt om de nodige versiering in huis. Zo kun je bijvoorbeeld een spuitbus met nep sneeuw bestellen om leuke figuren om je ramen te tekenen. Geen plaats voor een kerstboom? Geen probleem: met washi tape plak je er zo eentje tegen je muur . Hang je bed vol met kerstlichtjes om de donkere dagen te verlichten, steek wat kaarsen aan & in no-time wordt je kot de gezelligste kerststal van Antwerpen!

Groen moet je doen!

Als een wandeling door het park met slecht weer niet meer zo vanzelfsprekend is, haal je toch gewoon het park in huis?! Zorg dat je één grote plant hebt staan als eyecatcher, en de rest van je kamer opvult met kleinere plantjes. Hangplanten zijn ook helemaal in, en ook helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Gebruik je oude wijnkurken en maak er leuke onderzetters van die ook helemaal in het groene thema passen. Nog meer tips nodig? Lees dan snel het artikel van redactielid Eva over ‘het inrichten van een groen kot’.

DIY en maak een DIY-kot

Niks is leuker dan jezelf creatief bezig houden, dat stimuleert de hersenen! Daarom gaan we alles wat we in ons kot steken zelf maken. Gooi je oude bed buiten, bestel enkele grote paletten en timmer je nieuwe favoriete plek zelf in elkaar. Zorg dat jouw planning van de week ook duidelijk uitgeschreven staat op een groot krijtbord. Je foto’s hang je op originele manier op, want anders is het maar saai. Haal de platenspeler van de ouders van onder het stof, bestel de laatste nieuwe albums op vinyl en geniet van zalige beats in een zalig en nieuw paradijsje. Check ook zeker eens Panoply Books & Records, een leuk tweedehandszaakje in de stad!

Hollywood wordt Antywood

Wie wil het niet, leven als een bekende ster i.p.v. dagen lang achter je boeken zitten. Zorg gewoon dat je kot de backstage van een Broadway theater wordt. Zoek online een lichtgevende letter, best eerste letter van je voornaam, en maak zo’n befaamde spiegel waar lampen rond hangen. Ook een (zelfgemaakte) neon tekst kan niet ontbreken. Een deurgordijn marginaal? Niet wanneer het een glitter gordijn is natuurlijk! Overdrijven bestaat in deze make-over niet, dus laat je helemaal gaan!

Nog interessante nieuwsberichten