Grijp je toekomst op een jobbeurs

Grijp je toekomst op een jobbeurs

Het tweede semester is in volle gang en voor je het weet loop je alweer van het ene après-examenfeestje naar het volgende. Maar voor velen onder jullie is dit ook het allerlaatste semester als Antwerpse student en wordt het zo stilaan tijd om eens na te denken wat je plannen voor het post-studeertijdperk zijn. Krijg jij het al benauwd bij het idee van de jobzoektocht? Gelukkig is het jobbeurzenseizoen aangebroken! Hieronder vijf redenen waarom een jobbeurs jouw go-to is om je jobhunt mee af te trappen.

  • Cv-screening en professionele portretfoto

Weet je al helemaal wat je wil? Heb je al lang één bepaalde job of een specifiek bedrijf op het oog? Dan kan je er maar beter alles aan doen dat je cv niet op de nee-stapel belandt, en hoe zorg je daar dan voor? Door een killer cv op te stellen met natuurlijk een goeie foto erbij. Op verschillende jobbeurzen kan je je cv door professionelen eens onder de loep laten nemen. Laat er meteen ook een professionele portretfoto bij maken en je bent helemaal klaar om je droomjob in de wacht te slepen.

  • Persoonlijk contact

Als je nog twijfelt tussen enkele bedrijven, kan een persoonlijk gesprek in een ongedwongen sfeer zeker helpen om de doorslag te geven. De werkdagen bij bedrijf A blijken toch langer dan verwacht? Of de mogelijkheden om op te klimmen bij bedrijf B zijn beperkter? Dan is je keuze misschien snel gemaakt. Maar je kan ook positief verrast worden door maandelijkse teambuildingactiviteiten of de mogelijkheid om yoga te doen tijdens de middagpauze. Dus ook al vind je het wat gênant, raap je moed bijeen en sla een praatje en wie weet ontmoet je wel meteen je toekomstige collega/werkgever.

  • Outside the box

Voor wie dwalen in een grote zaal met allemaal standjes maar niks vindt, organiseren veel jobbeurzen ook infosessies over alle mogelijke carrière-opties. Ben je nog zoekende en spreekt een 9 to 5 job je niet aan? Ga eens horen naar de mogelijkheden om in het buitenland aan de slag te gaan of wie weet is die droom voor een eigen zaak op te starten wel realistischer dan je denkt.

  • Eeuwige student

Wil je stiekem nog niet de grote stap naar de arbeidsmarkt wagen en ben je het studentenleven nog lang niet moe? De meeste jobbeurzen zijn tegelijkertijd ook verderstudeerbeurzen, dus misschien vind je ineens wel een Master of Graduaat die perfect aansluit bij je interesseveld.

  • Gratis gadgets

Zelfs al ben je totaal nog niet bezig met wat je volgend jaar te wachten staat, loont het de moeite om eens binnen te springen op een jobbeurs. Niet voor je toekomstplannen maar om goodies in te slaan, want wie zegt er nu nee tegen gratis pennen, usb-sticks, sleutelhangers en post-its? Zo heb je ineens een voorraad voor de examens in juni.

Overtuigd dat een jobbeurs misschien toch wel iets voor jou is? Op deze vijf beurzen kan je de komende maand terecht in Antwerpen:

Talent Forum
Woensdag 19 februari 2020, 12-18 uur
Universiteit Antwerpen, Stadscampus

Jobbeurs 2020
Woensdag 11 maart, 10-15:30 uur
Antwerp Expo Zaal 1

JobVillage Antwerpen
Dinsdag 17 maart 2020, 14-18 uur
Kinepolis Antwerpen

Bright Plus @KU Leuven Antwerpen
Donderdag 19 maart 2020, 15-18 uur
KUL Campus Sint-Andries

Nog interessante nieuwsberichten