Dit was de Kick-off 2024

Dit was de Kick-off 2024

Mei betekent Kick-off time in het Zuiderpershuis. Kon je er niet bij zijn of was je er wel bij en heb je het geheugen van een goudvis? No judgement! Wij blikken graag nog eens terug naar dit congres voor Antwerpse presidia en studentenvertegenwoordigers. 😊! Spoiler alert: er waren ijsjes en frietjes!

De Kick-off is een event waar de nieuwe Antwerpse presidia en studentenvertegenwoordigers van onze geliefde stad Antwerpen samenkomen voor interessante lezingen, workshops aka powersessies en om te netwerken met andere verenigingen. Kortom, een dag boordevol info die je als studentenvertegenwoordiger zeker niet wilt (lees kunt) missen.

De Kick-off van de Kick-off

Opwarmen deden we naar jaarlijkse gewoonte met een plenaire openingssessie met info om het komende academiejaar als studentenvertegenwoordiger aan de slag te kunnen. Zo kwamen de studenten te weten hoe STAN kan helpen in de ondersteuning van studentenverenigingen. Ze maakten kennis met het handige platform Stuvent, een schat aan informatie over hoe je nu juist dat ene evenement organiseert. Thank god for Stuvent. Ook Schepen voor Onderwijs en Jeugd Jinnih Beels sprak enkele aanmoedigende woorden.

Een panelsessie met Unifac over de campagne positieve beeldvorming bij studentenverenigingen vormde de afsluiter van het plenaire gedeelte. Organiseert jouw studentenvereniging maatschappelijke events? Laat dit dan zien op sociale media. Want zoals er zo mooi werd gezegd: voor elke zatte student, zijn er 10 geëngageerde.

Power to the power sessions

Kick-off geopend? Dan is het tijd  voor powersessies, waarvan elke student er twee kon kiezen. Zo was er bijvoorbeeld een sessie over omgaan met alcohol en hoe je hier duidelijke afspraken over maakt.  Verder was er ook een EHBO-sessie en een weerbaarheidsworkshop, met deze info ben je voorbereid voor elke situatie! Een workshop social media kon ook niet ontbreken want in deze digitale wereld is een goede aanwezigheid op sociale media een must! Hoe maak je bijvoorbeeld content die bij je kijkers resoneert en hoe zorg je ervoor dat een post viraal gaat? Een ding is zeker: Be consistent, be real en be present.

Mmmm de dag afsluiten deden we niet alleen met frietjes, maar ook met een goede babbel, oftewel netwerken over de leerrijke en inspirerende dag. Volledig voorbereid zijn voor het volgend academiejaar? Dat vinken we dus al af van ons studentenlijstje!

Echt wel de moeite dus hé, see you next year!

Nog interessante nieuwsberichten