Mondmaskers nuttig? Zeker. Mondmaskers fashionable? Absoluut!

Mondmaskers nuttig? Zeker. Mondmaskers fashionable? Absoluut!

“Het nieuwe normaal”: deze woorden kom je tegenwoordig o-ver-al tegen. Maar wat houdt “het nieuwe normaal” nu eigenlijk in? Afstand houden van elkaar, je handen vaak wassen en ontsmetten, je gezicht zo min mogelijk aanraken, en… Juist ja, mondmaskers dragen!

Door een mondmasker te dragen bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen tegen het coronavirus. Het masker zit over je neus en mond heen, waardoor druppeltjes die vrijkomen door niezen, hoesten of praten door het masker worden tegengehouden. Een enorm nuttige uitvinding dus, dat mondmasker! Maar wist je dat je nieuwe accessoire er ook nog eens superstylish kan uitzien?

AmuseeVous

AmuseeVous is een organisatie die opkomt voor ruimte voor jongeren in de creatieve sector. Door de coronacrisis werden een heleboel opdrachten, projecten en evenementen afgeblazen. Hierdoor is het voor jonge, startende kunstenaars enorm moeilijk om het hoofd boven water te houden. AmuseeVous steekt hen een hart onder de riem en verkoopt mondmaskers ontworpen door startende kunstenaars. De opbrengst gaat integraal naar dit jong artistiek talent.

Ook redactielid Orin is enorme fan van dit project, omdat ze als pas afgestudeerde fotografe maar al te graag jonge kunstenaars steunt in deze moeilijke tijd. Ze heeft maar liefst drie exemplaren van deze unieke mondmaskers en is razend enthousiast!

De maskers zijn bovendien niet alleen mooi, ze zijn ook nog eens praktisch én comfy. Het elastiek van het masker zit namelijk niet achter je oren, maar achter je hoofd/nek, waardoor je dit masker makkelijk langere tijd kan opzetten.

Wil jij de jonge kunstenaars ook steunen? Je koopt een masker van AmuseeVous voor €17,50 via hun webshop.

Plein Publiek

Altijd al eens in de huid van een corona-expert willen kruipen? Plein Publiek has got your back! Wat dacht je van een masker met het gezicht van Maggie De Block? Of wil je eens als twee druppels water lijken op Marc Van Ranst? Je vindt ze allebei bij Plein Publiek!

Bovenop het feit dat deze maskers hilarisch zijn, gaat de opbrengst naar het Brusselse goede doel “Street Nurses”, dat zich inzet voor daklozen. Voor het luttele bedrag van €5 (je mag uiteraard altijd meer geven) kan je al een mondmasker bestellen via info@pleinpubliek.be.

 

© Plein Publiek

© Plein Publiek

Kaart Blanche

Ook de mannen van Kaart Blanche kunnen niet ontbreken in het rijtje! Timo heeft zakelijk talent en Lars is een creatieveling in hart en nieren: dé ideale combinatie voor een platform vol leuke gadgets! Naast postkaartjes, T-shirts en ander leuks verkoopt Kaart Blanche sinds kort dus ook mondmaskers met de leukste prints en opschriften. Check bijvoorbeeld dit coole mondmasker met het opschrift “I was social distancing before it was cool”!

© Kaart Blanche

DIY sokmasker

Wat je natuurlijk ook kunt doen, is zélf een creatie ontwerpen! Geen nood, je hoeft hier absoluut geen artistiek talent voor te zijn én zelfs met twee linkerhanden lukt dit je in no-time: een sokmasker! Check hoe ik het deed in de tutorial hieronder en show binnenkort iedereen jouw eigen sokmasker. Succes gegarandeerd.

Nog interessante nieuwsberichten