20 euro om te overleven in Antwerpen: How to survive?

20 euro om te overleven in Antwerpen: How to survive?

Nieuw hier in Antwerpen en zin om de stad eens te verkennen? Of wil je als ouderejaars ’t Stad herontdekken? Wil je je ouders eens tonen in wat voor prachtige stad jij studeert? 20 euro krijg je als budget, en meer zal je ook niet nodig hebben! Ik neem jullie mee op stap door onze prachtige studentenstad!

Deel 1 – Ontdek & geniet

Starten doen we in de ochtend met een lekkere koffie in hartje Studentenbuurt. Vandoag Is’t serveert de lekkerste cappuccino van Antwerpen voor maar 2 euro, dat is genieten!

Daarna passeer je GATE15 even om bij STAN je gratis Studentengids op te halen. Neem achteraan Walkabout 1 eruit, en verken de Studentenbuurt, ’t Eilandje en het Schipperskwartier als nooit te voren. Maak een stop bij het Red Star Light Museum, en bezoek het helemaal gratis t.e.m. eind oktober dankzij StuDays. Reserveer op voorhand even je ticket, en dan is dat opgelost!

Daarna maak je de wandeling af om te lunchen bij Supersoep. Een gezonde maaltijd na een stevige en leerrijke wandeling. 5 euro voor een flinke kom soep, met brood en een appeltje. Smakelijk!

Deel 2 – Chill & sport

Wanneer je terug helemaal op krachten bent, huur je een dagpas voor een Vélo’ke, waarmee je door de stad kan reizen. Dit kost je 4 euro. Je neemt de fiets, doorheen de Voetgangerstunnel, naar Linkeroever en gaat een kijkje nemen op het Sint Annastrand.

Volledig uitgerust trek je dan met je fiets weer naar de binnenstad om een wandeling te gaan maken in het Stadspark. De namiddag staat helemaal in het teken van tot rust komen in de grote stad.

Deel 3 – Fancy & Belgisch

Nadat de winnaar zijn applaus in ontvangst heeft genomen, trekken we weer naar de binnenstad. Je gaat richting ’t Zuid om daar een tweede Walkabout uit je Studentengids uit te testen. Je ontdekt één van de chicste buurten uit Antwerpen, dat de laatste jaren helemaal heropgeleefd is.

Als laatste moet er natuurlijk opnieuw gegeten worden na deze vermoeiende dag. Dat doen we bij Bar Buenos Aires. Voor 3 euro per empanada, kan je met je budget nog 2 bestellen, en is je honger gestild. Er is zelfs nog budget over voor een heerlijk dessertje daar. Top toch!

Eindrekening

Na een dag vol ontdekken, sporten, chillen en genieten is natuurlijk de vraag: hoeveel heb ik uitgegeven? Voor maar liefst 19,8 euro ben je gesteld voor een wonderlijke dag in Antwerpen. Jij blij, je bankrekening blij, STAN blij. Geniet ervan!

Nog interessante nieuwsberichten